Το Nuro R1 φορτωμένο με τσάντες Walmart για παράδοση

Τους επόμενους μήνες, οι πελάτες της Walmart στο Χιούστον θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα online ψώνια τους από αυτόνομα οχήματα που διαχειρίζεται η Nuro.

Η startup αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις λίγες εταιρείες που εκμεταλλεύονται πλήρως αυτόνομα οχήματα σε δημόσιους δρόμους, δηλ. χωρίς καν έναν “οδηγό ασφαλείας” έτοιμο να αναλάβει το τιμόνι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τον Μάρτιο, η Nuro ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Χιούστον, παραδίδοντας ψώνια με έναν στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων Toyota Prius. Επεκτείνοντας αυτό το πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει τους συμμετέχοντες πελάτες της Walmart, η Nuro θα αναπτύξει τα ειδικά πρότυπα οχήματά της R2 για να μοιραστεί το φόρτο εργασίας. Η Nuro αναμένει το πιλοτικό της σχέδιο να επεκταθεί στο ευρύ κοινό μέχρι τα τέλη του 2020.

Το R2 σε σχήμα δοχείου φαγητού είναι χαμηλότερο από τα περισσότερα αυτοκίνητα και περίπου το μισό σε πλάτος. Δεν διαθέτει χώρο για οδηγό. Ο στόλος της Nuro – συμπεριλαμβανομένων πιλοτικών μοντέλων με οδηγούς ασφαλείας στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα και αλλού στο Τέξας – ανέρχεται σήμερα σε 75 οχήματα, κυρίως Prius.

Η Nuro ιδρύθηκε το 2016 από δύο πρώην μηχανικούς της Google και επικεντρώθηκε σε προσπάθειες αυτόνομης οδήγησης κυρίως για διανομή τροφίμων, παρά για μεταφορά ανθρώπων. Φέτος έλαβε μια επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων από την ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία Softbank.

Εάν ενδιαφέρεστε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα διανομής δεμάτων και λύσεων τελικής παράδοσης δηλώστε συμμετοχή στο Connected Fleets Conference του Fleet Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz GLA: χαρακτήρας SUV, ευρυχωρία & ασφάλεια
Επόμενο άρθροΔοκιμή αυτόνομου ride-hailing Mercedes-Benz – Bosch