Η Nissan θα επιδιώξει μια αναθεώρηση της μετοχικής δομής της συμμαχίας της με τη Renault, ώστε να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη εταιρική σχέση μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn, όπως έγραψε το Bloomberg. Η Renault έχει μεγαλύτερη επιρροή στη Nissan από ό,τι η ιαπωνική εταιρεία στην γαλλική στο πλαίσιο της συμμαχίας τους, δημιουργώντας ζητήματα έντασης κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς σχέσης τους.

Ο Carlos Ghosn, ο άνθρωπος που διηύθυνε τη Renault (της οποίας παραμένει πρόεδρος) και τη Nissan εδώ και χρόνια και είχε εργαστεί για τη συγχώνευση των εταιρειών, καθαιρέθηκε από την προεδρία της Ιαπωνικής εταιρείας Nissan την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, μετά τη σύλληψή του τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία, ως ύποπτος για την τέλεση οικονομικών παραβάσεων.

Η ισορροπία εξουσίας στη Nissan εναπόκειται πλέον στον διευθύνοντα σύμβουλο Hiroto Saikawa, ο οποίος διαφωνεί με τη συγχώνευση των εταιρειών. Από την πλευρά της Mitsubishi Motors, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Osamu Masuko, δήλωσε πρόσφατα ότι τη συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi είναι μάλλον δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος άλλος χωρίς τον ενοποιητικό ρόλο του Carlos Ghosn

Στο διάγραμμα μπορείτε να δείτε ποια είναι η σχέση των τριών εταιρειών της συμμαχίας.

Προηγούμενο άρθροΕΕ και ΗΠΑ κυριαρχούν στις πατέντες για τα αυτόνομα οχήματα
Επόμενο άρθροPeugeot: Παράταση για τις μοναδικές προσφορές Black Friday μέχρι την 1η Δεκεμβρίου