Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) ενέκρινε την αίτηση ένταξης της Nissan, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 και διαθέτει πλούσιο ιστορικό, με μεγάλη γκάμα τύπων και μοντέλων οχημάτων. Με εργοστάσια παραγωγής στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Nissan έχει ισχυρή παρουσία και δέσμευση στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στη Γαλλία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Nissan στους κόλπους μας. Η συμμετοχή της θα ενισχύσει περαιτέρω τη συλλογική φωνή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο», δήλωσε η Sigrid de Vries, Γενική Διευθύντρια της ACEA.

«Η Nissan έχει συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες της ACEA τα τελευταία 10 χρόνια και είμαστε ευτυχείς που θα καταστούμε επίσημο μέλος. Ανυπομονούμε για περαιτέρω συνεργασία με τους εταίρους μας στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, για την αμιγή ηλεκτροκίνηση και την απανθρακοποίηση», δήλωσε ο Guillaume Cartier, Πρόεδρος της Nissan AMIEO.

Προηγούμενο άρθροΗ Google βοηθά στη μείωση των εκπομπών
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο 2023