Το εργοστάσιο Ford Otosan

To νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Transit Custom καταφθάνει το 2023. Η γκάμα Ford Transit Custom επόμενης γενιάς, που θα περιλαμβάνει όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, θα κατασκευαστεί από τη Ford Otosan στην Τουρκία, προωθώντας τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Ford.

  • Θα διατίθενται επίσης υβριδικά plug-in, ήπια υβριδικά και μοντέλα συμβατικών κινητήρων σε αυτή τη γκάμα, που θα είναι η πιο εκτενής που διατέθηκε ποτέ στην Ευρώπη
  • Το επαγγελματικό όχημα επόμενης γενιάς Volkswagen 1 τόνου θα κατασκευαστεί επίσης στο Kocaeli στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ford-Volkswagen. Αυξάνει σε σημαντικό βαθμό τις πλατφόρμες οχημάτων και βελτιώνει την εμπειρία των πελατών με περισσότερες τεχνολογίες στην αγορά, συντομότερα
  • Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες αναπτύχθηκαν από κοινού με πελάτες επαγγελματικών οχημάτων και σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την εμπειρία και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Η Ford επιβεβαίωσε πως η γκάμα Ford Transit Custom επόμενης γενιάς θα περιλαμβάνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο εκτός των plug-in υβριδικών, ήπιων υβριδικών και συμβατικών παραλλαγών.

Η νέα γκάμα Custom – που περιλαμβάνει το βαν Transit Custom και το πουλμανάκι Tourneo Custom – μπαίνει σε παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και των δύο μοντέλων, της πλέον εκτενούς γκάμας Transit Custom που διατέθηκε ποτέ σε ευρωπαίους πελάτες.

Όλες οι εκδόσεις της επόμενης γενιάς Transit Custom θα κατασκευαστούν από τη Ford Otosan – κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – στο Kocaeli, τη βάση της γκάμας Ford Transit.

Επιπλέον, το επαγγελματικό όχημα 1 τόνου Volkswagen επόμενης γενιάς θα κατασκευαστεί επίσης στο Kocaeli, αυξάνοντας σημαντικά την αξία των πλατφορμών οχημάτων και βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών προωθώντας περισσότερες τεχνολογίες στην αγορά, συντομότερα.

“Η γκάμα Transit Custom νέας γενιάς – συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων – θα ενισχύσει τη θέση της Ford ως υπ΄αριθμόν ένα μάρκας εμπορικών οχημάτων στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης. “Το Transit Custom αποτελεί την κορωνίδα των επαγγελματικών οχημάτων μας και το κλειδί στην προσπάθεια ανάπτυξης αυτής της δραστηριότητάς μας, ενώ συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε μια βιώσιμη, κερδοφόρα επιχείρηση Ford στην Ευρώπη, με ηλεκτρικό μέλλον”.

Η Ford δήλωσε πρόσφατα πως ολόκληρη η γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της θα μπορούν να είναι μηδενικών εκπομπών, αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, έως το 2024, με τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά έως το 2030.

“Σήμερα, αρχίζει άλλη μια στρατηγική επένδυση που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα εργοστάσια Kocaeli θα μετατραπούν στο πρώτο και μοναδικό ολοκληρωμένο παραγωγικό κέντρο της Τουρκίας συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Θεωρούμε αυτήν την επένδυση, η οποία θα διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία, ως μια στρατηγική κίνηση για το μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ford Motor Company για την εμπιστοσύνη τους στην Τουρκία και τη Ford Otosan γι΄ αυτή τη σημαντική επένδυση”, δήλωσε ο Ali Koç, πρόεδρος της Ford Otosan και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Koç Holding.

Η ανακοίνωση αποτελεί θετική είδηση για άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής Ford στην Ευρώπη και για τους ευρωπαϊκούς και τουρκικούς προμηθευτικούς κλάδους που παρέχουν εξαρτήματα για την επόμενη γενιά Transit Custom. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford θα προμηθεύουν κινητήρες ντίζελ προηγμένης τεχνολογίας από το Dagenham του ΗΒ και κιβώτια ταχυτήτων από την Κολωνία, ενώ περισσότεροι από 100 προμηθευτές με έδρα την Τουρκία θα παρέχουν εξαρτήματα.

“Η ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων και η αξιοποίηση συνεργασιών, όπως η κοινοπραξία μας με τη Ford Otosan, αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη μελλοντική επιτυχία της Ford Ευρώπης. Δεσμευόμαστε για επίτευξη του στόχου περιθωρίου EBIT 6% στο πλαίσιο του σχεδίου της Ford για ανάκαμψη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μας”, δήλωσε ο κ. Rowley.

Ford Otosan – η βάση του Ford Transit Custom

Η σχέση μεταξύ Koç Holding και Ford χρονολογείται από το 1928 και σήμερα η Ford Otosan είναι η κορυφαία εταιρεία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας και μία από τις πιο παλιές και επιτυχημένες κοινοπραξίες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εγκαταστάσεις της Ford Otosan στο Kocaeli άνοιξαν το 2001 και από το 2004 αποτελούν το παγκόσμιο κορυφαίο εργοστάσιο της Ford παραγωγής διαδοχικών γενεών της γκάμας Ford Transit Custom και Transit 2 τόνων. Η γκάμα Ford Courier κατασκευάζεται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Yenikoy της Ford Otosan που βρίσκεται επίσης στο Kocaeli. Συνολικά, περίπου το 85% των πωλήσεων της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων Transit προέρχεται από οχήματα που κατασκευάζει η Ford Otosan στην Τουρκία.

Η Ford Otosan ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για αύξηση της ικανότητας συναρμολόγησης οχημάτων και συστοιχιών μπαταριών στο Kocaeli και ότι προβλέπει αύξηση της απασχόλησης κατά περίπου 3.000 άτομα.

Φωτογραφία Ford

 

Προηγούμενο άρθροΗ Hitachi Capital Polska εξαγοράζει τη EuroFleet Ουγγαρίας
Επόμενο άρθροΟ χειρότερος Φεβρουάριος για τις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις