Η Hitachi Capital Polska (HCPL) θα εξαγοράσει τη EuroFleet ZRT στην Ουγγαρία, προκειμένου να την συγχωνεύσει με την Hitachi Capital Mobility Hungary, την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητά της επαγγελματικών οχημάτων.

Η συμφωνία, που έχει υπογραφεί και θα ολοκληρωθεί όταν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ληφθεί η κανονιστική άδεια, θέτει την HCPL επικεφαλής του κλάδου μακροχρόνιας ενοικίασης επαγγελματικών οχημάτων της Ουγγαρίας και σε κατάλληλη θέση για περαιτέρω ανάπτυξη. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια εταιρεία που θα καλύπτει όλους τους τύπους οχημάτων και υπηρεσιών.

2.200 οχήματα

Ο νέος οργανισμός θα διαθέτει περισσότερους από 50 εργαζόμενους και θα διαχειρίζεται πάνω από 3.000 οχήματα 700 περίπου πελατών, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων και των εργαζομένων της EuroFleet. Προς το παρόν, η EuroFleet θα συνεχίσει ως ξεχωριστή μάρκα.

Το χαρτοφυλάκιο της EuroFleet, που ιδρύθηκε το 2008, αποτελείτο από περίπου 2.200 οχήματα στο τέλος του 2020. Εκτός από τα αυτοκίνητα και τα βαν, η EuroFleet παρέχει επίσης υπηρεσίες διαχείρισης στόλου για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ψυγεία, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οχήματα μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης

Η Hitachi Capital Mobility είναι θυγατρική της HCPL, η οποία ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο Hitachi Capital Corporation. Η HCPL διαθέτει υποκαταστήματα όχι μόνο στη Βαρσοβία (Πολωνία) και στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), αλλά και στην Τσεχία και τη Σλοβακία.

«Η διαχείριση (της συγχώνευσης) σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ήταν δύσκολη, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι η εξαγορά μιας τόσο καλά οργανωμένης και ποιοτικής εταιρείας θα επιταχύνει τα αναπτυξιακά μας σχέδια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο Eric Van Vliet (φωτο), CEO της HCPL, ο οποίος διηύθυνε τις ομάδες εφαρμογής της συμφωνίας στην Πολωνία και την Ουγγαρία.

Ταχύτατα αναπτυσσόμενη

Η συγχώνευση συντελείται μετά την εξαγορά των επιχειρήσεων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) της Fraikin από την HCPL, στις αρχές του 2020. Το ουγγρικό υποκατάστημα της Fraikin ειδικεύεται στη διαχείριση στόλων επαγγελματικών οχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, την κινητικότητα και την ικανοποίηση των πελατών.

Η EuroFleet, μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της μακροχρόνιας ενοικίασης και διαχείρισης στόλου αυτοκινήτων της Ουγγαρίας, ήταν ο συνεργάτης που επιθυμούσε η HCPL για να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της επαγγελματικών οχημάτων στην Ουγγαρία, προκειμένου να υποστηρίξει την τοπική ανάπτυξη και να ενισχύσει τη θέση της στην ευρύτερη αγορά CEE . Μετά τη συγχώνευση, ο οργανισμός θα διευθύνεται από τον László Kőszegi.

 

 

Προηγούμενο άρθροH τεχνολογική επέλαση του BMW Group
Επόμενο άρθροΗ νέα γενιά ηλεκτρικών Ford Transit Custom το 2023