Η εξειδικευμένη ολλανδική εταιρεία στο leasing αυτοκινήτων Tesla, MisterGreen, συνεχίζει να επεκτείνεται στην ευρωπαϊκή αγορά, με κατάστημα στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία leasing δραστηριοποιείται στη Γερμανία από το 2018 και εγκαταστάθηκε επίσημα με κατάστημα στο Βερολίνο την 1η Δεκεμβρίου. Στόχος της είναι να επιτευχθεί το ίδιο μερίδιο αγοράς στη Γερμανία με αυτό της Ολλανδίας στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Για να το πετύχει αυτό, η MisterGreen όρισε τον Friedrich Heidkamp ως Country Manager.

Η κίνηση αυτή έπεται της επέκτασης στη Δανία νωρίτερα μέσα στο έτος. O κ. Heidkamp ήταν προηγουμένως επικεφαλής εμπορικός διευθυντής στην εταιρεία ψηφιακού leasing Vehiculum.

«Επιλέξαμε σκόπιμα το Βερολίνο γιατί σύντομα θα ανοίξει το Gigafactory της Tesla, το πιο προηγμένο εργοστάσιο στον κόσμο για μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε η Caroline Asselbergs-van Dijl, CEO της MisterGreen. «Επιπλέον, υπάρχει μια κουλτούρα startup στο Βερολίνο και οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Η αγορά αυτοκινήτων στην πόλη αυτή είναι επομένως πολύ λιγότερο παραδοσιακή από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, όπου βενζινοκίνητα αυτοκίνητα εξακολουθούν να κυριαρχούν στον χρηματοδοτικό τομέα. Γι’ αυτό αναμένουμε ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βερολίνο θα αυξηθεί τρομερά τα επόμενα χρόνια».

Η MisterGreen δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά από το 2018. Από τα κεντρικά γραφεία του Άμστερνταμ εξυπηρετούν Ολλανδούς τελικούς χρήστες που εργάζονται στη Γερμανία. Η κ. Asselbergs-van Dijl πρόσθεσε: «Ως αποτέλεσμα, έχουμε ήδη πολλά χρόνια εμπειρίας και γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι ευκαιρίες. Η Γερμανία είναι πραγματικά μια χώρα ορυκτών καυσίμων, αλλά η ηλεκτρική οδήγηση κερδίζει επίσης δημοτικότητα εδώ. Χάρη στην κρατική υποστήριξη, γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τους Γερμανούς να αφήνουν στην άκρη το αυτοκίνητο με καύσιμα. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό λειτουργώντας από την γερμανική πρωτεύουσα».

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν περισσότερο από 200% τον Νοέμβριο του 2021 και είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή για εστίαση στη Γερμανία.

Όπως δηλώνει στο site της η MisterGreen “Τα ορυκτά καύσιμα ανήκουν στο παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε μια εταιρεία leasing μόνο για EV το 2008. Θέλουμε να εξαλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα στον τομέα της κινητικότητας, καθιστώντας τα EV προσβάσιμα με ένα βήμα κάθε φορά. Ειδικευόμαστε στο πλήρως λειτουργικό leasing Tesla. Αυτή η εστίαση μας επιτρέπει να αποδείξουμε ότι ένα EV έχει 5 φορές τη διάρκεια ζωής ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE)”.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης, πέραν της Ολλανδίας, της Δανίας και της Γερμανίας στις ακόλουθες χώρες: Βέλγιο Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Φωτογραφία: MisterGreen 

Προηγούμενο άρθροΜια αναβάθμιση του Polestar 2 επαναφέρει τη μάρκα στις ρίζες της
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών τον Νοέμβριο 2021