Mercedes-Maybach S 680 4MATIC, "Edition 100”

Η MercedesMaybach παρουσιάζει την “Edition 100″ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια της, ειδική έκδοση των σύγχρονων μοντέλων SClass και GLS.

«Ό,τι είναι καλό πρέπει να είναι και όμορφο». Αυτό ήταν το πιστεύωo των Wilhelm και Karl Maybach στις αρχές του 20ού αιώνα. Πατέρας και υιος θεωρούνταν ταλαντούχοι σχεδιαστές, πρωτοπόροι στα πολυτελή αυτοκίνητα και σε ζητήματα στυλ. Με μια απλή συνταγή, δημιούργησαν ιδιαίτερα περίπλοκα πράγματα: την τελειότητα και τη δεξιοτεχνία, σε συνδυασμό με την καινοτομία, από άποψη, τόσο τεχνικής, όσο και ποιότητας. Αυτή είναι η πεμπτουσία του ονόματος Maybach μέχρι σήμερα.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC, “Edition 100”

Η μάρκα MercedesMaybach συνεχίζει να αναπτύσσεται, με περισσότερα μοντέλα-σύντομα και ηλεκτρικά. Στην IAA Mobility 2021 του Μονάχου, η Mercedes-Maybach παρουσίασε το “Concept EQS” και έδωσε μια προεπισκόπηση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της σειράς για το 2023. Το SUV θα βασίζεται στην σπονδυλωτή αρχιτεκτονική πολυτελών και premium ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Maybach παρουσιάζει την “Edition 100” για να γιορτάσει τα 100 χρόνια της. Μια ειδική έκδοση των σύγχρονων μοντέλων S-Class και GLS, με 100 αντίτυπα η κάθε μία. Η ειδική σειρά μπορεί να παραγγελθεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Με αφορμή την εκατονταετηρίδα της, η μάρκα συνεχίζει το ταξίδι της στην ατομικότητα, την ανεξαρτησία και την άνεση με δύο μοντέλα υψηλής τεχνολογίας.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, “Edition 100“

Το κορυφαίο SUV GLS με κινητήρα V8 και 557 ίππους (μικτή κατανάλωση καυσίμου NEDC: 12,0 λ/100 χλμ | μικτές εκπομπές CO2: 275 γρ/χλμ) [1] συνδυάζει σπορ εμφάνιση με την πολυτέλεια ενός saloon: 33 εκατοστά ψηλότερο από το κλασικό saloon, διαθέτει ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό με 1,10 μέτρα χώρο για τα πόδια και πνευματική ανάρτηση. Το εσωτερικό είναι ηχομονωμένο και ενδεδυμένο με εξαιρετικό δέρμα. Ηλεκτρικά επεκτάσιμοι βατήρες εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση κατά την είσοδο και έξοδο.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC, “Edition 100”

Το πολυτελές saloon Mercedes-Maybach S-Class με κινητήρα V12 και 612 ίππους (μικτή κατανάλωση καυσίμου NEDC: 14,1-13,3 λ/100 χλμ | μικτές εκπομπές CO2: 322-305 γρ/χλμ) είναι το τέλειο saloon με οδηγό. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει πολυτελές ηχομονωμένο οπίσθιο τμήμα με ηχοσύστημα Burmester 4D surround, λειτουργίες θέρμανσης και μασάζ στα καθίσματα και οθόνες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης υψηλής τεχνολογίας. Το μοντέλο διαθέτει μεταξόνιο 18 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό της S-Class και είναι εξοπλισμένο για πρώτη φορά με τετρακίνηση.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC “Edition 100“

Και τα δύο μοντέλα γιορτάζουν με τον πιο ωραίο τρόπο, με μια εκλεπτυσμένη “Edition 100”, που περιορίζεται στα 100 αντίτυπα για το καθένα: χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Maybach, όπως η εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου με το σήμα της μάρκας. Η S-Class και η GLS είναι βαμμένες στο χέρι, στις ίδιες διπλές αποχρώσεις- ασημί υψηλής τεχνολογίας/ναυτικό μπλε-και διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό από δέρμα στο εσωτερικό σε κρυστάλλινο λευκό/ασημί γκρι μαργαριταριού.

Το λογότυπο που περιλαμβάνει την επιγραφή “Edition 100” κοσμεί την κολόνα C (S-Class) ή την κολώνα D (GLS), διάφορα ντουλαπάκια φύλαξης και τα φωτιζόμενα πετάσματα στο εσωτερικό. Η επιγραφή “Έκδοση 100” κοσμεί επίσης τα τάσια των τροχών. Οι σφυρήλατες ζάντες του GLS και οι ζάντες της S-Class έχουν νέο γκρι φινίρισμα.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC “Edition 100”

Ένα κάλυμμα αυτοκινήτου με το εμβληματικό διπλό Μ, καθώς και μια εξαιρετική χειροποίητη θήκη από μαλακό λευκό ή μαύρο δέρμα σε μέγεθος φακέλου – για αποθήκευση κλειδιών και εγγράφων – υπογραμμίζει περαιτέρω την αποκλειστικότητα της έκδοσης. Για την επετειακή έκδοση, οι από μακρού συνεργάτες της Mercedes-Maybach σχεδιάζουν επίσης αυστηρά περιορισμένες ειδικές σειρές: Για παράδειγμα, ο συνεργάτης της Maybach, Icons of Luxury, προσφέρει ένα στυλογράφο με ένθετα διαμάντια, της συλλογής Maybach the Peak. Ο αργυροχόος και κατασκευαστής σκαφών, Robbe & Berking, προσφέρει ποτήρια σαμπάνιας με ειδική χάραξη.

Η “Έκδοση 100” θα αρχίσει να διατίθεται στις αντιπροσωπείες από τις αρχές και κατά τη διάρκεια του 2022. Οι παραγγελίες για τις περιορισμένες ειδικές σειρές θα γίνονται δεκτές από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Προηγούμενο άρθροRenault: Η Jana Striezel διευθύντρια προμηθειών
Επόμενο άρθροΌμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη – ΤΙΤΑΝ – BlueFuel