Η Mercedes πιστεύει πως υπάρχει περιθώριο για άλλο ένα SUV στη σειρά της, μεταξύ της GLA και της GLC. Παρουσιάζει, λοιπόν, ένα σχέδιο για την μελλοντική GLB, που χρησιμοποιεί τις βάσεις της A Class, αλλά στην ουσία προσφέρει περισσότερο χώρο επιβατών από την GLC, που προέρχεται από την C Class.

Σχεδιαστικά εμπνέεται από την τετραγωνισμένη GLK, ένα μάλλον αμφιλεγόμενο μοντέλο που κατασκευάστηκε από τη Mercedes μεταξύ των ετών 2008 και 2015, που είτε το λάτρευες, είτε το μισούσες. Η αεροδυναμική και κομψή GLC υποτίθεται πως θα άρεσε σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά η Mercedes πρέπει να συνειδητοποίησε πως κάποιοι λάτρεις της GLK δεν αισθάνθηκαν καλά με αυτή την προοπτική.

Η Mercedes GLB μπορεί να φέρει αυτούς τους πελάτες πίσω και ταυτόχρονα να αρέσει σε περισσότερους, καθώς θα προσφέρει τρεις σειρές καθισμάτων για 7 επιβάτες. Οι διαστάσεις του πρότυπου αυτοκινήτου είναι 4.634 / 1.890 / 1.900 mm (μήκος / πλάτος / ύψος) και του δίνουν το ίδιο αποτύπωμα με την GLC, αλλά ταυτόχρονα μεγαλύτερο ύψος. Η GLC έχει ύψος μόλις 1.639 χιλιοστών, πράγμα που δείχνει πως η GLB στοχεύει πράγματι στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Οι μελλοντικοί αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 για να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες τους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανταγωνιστές premium για το συμπαγές 7-θέσιο κατηγορίας crossover, εκτός από το Land Rover Discovery Sport. Στην non-premium κατηγορία, το Peugeot 5008 θα μπορούσε να θεωρηθεί δυνητικός αντίπαλος.

Εν τω μεταξύ, η Mercedes επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής της GLB από αυτό το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Διεθνές Auto Show 2019 της Νέας Υόρκης, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε επίσης σχέδια για μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα κυκλοφορήσει υπό την επωνυμία EQB και θα κατατάσσεται κάτω από την EQC.

Προηγούμενο άρθροUber Vouchers: Υπηρεσία B2B με κουπόνια από την Uber
Επόμενο άρθροΟδηγησε στο ρεύμα της εποχής