Η Daimler επενδύει περισσότερα από 10 δισ. ευρώ στη νέα οικογένεια προϊόντων EQ, η οποία περιλαμβάνει τα ήπια υβριδικά (EQ Boost), τα υβριδικά (EQ Power) και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (EQ). Αναμένει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελέσουν το 15%-25% των συνολικών πωλήσεων της Mercedes-Benz μέχρι το 2025.

Μέχρι το 2022, η Mercedes θα μετατρέψει σε ηλεκτροκίνηση όλη τη σειρά μοντέλων της. Ακόμη η κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στη Στουτγάρδη, θα εισαγάγει φέτος 10 μοντέλα PHEV, τα οποία βασίζονται σε βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, άλλα 10 μοντέλα PHEV θα έχουν προστεθεί στη σειρά Mercedes. Αυτά είναι απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου των 95 g / km CO2, δεδομένου ότι το 2018 η Mercedes δημοσίευσε ένα ανησυχητικά υψηλό 139,6 g / km ως σταθμισμένο μέσο όρο.

Πέραν της επένδυσης στο νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων EQ, η εταιρεία επενδύει περισσότερα από ένα δισ. ευρώ σε παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών εντός του δικτύου της Mercedes-Benz Cars. Το μελλοντικό δίκτυο θα αποτελείται από εννέα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών σε επτά σημεία σε τρεις ηπείρους.

Προηγούμενο άρθροΗ Sixt εγκαινιάζει νέα εφαρμογή MaaS
Επόμενο άρθροΗ Tesla λανσάρει το βασικό Model 3