Η Mercedes-Benz ανέβηκε μία θέση στη λίστα των Best Global Brands 2023 και παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Mercedes‑Benz βελτίωσε περαιτέρω την ηγετική της θέση ως η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο στην κατάταξη των “Best Global Brands 2023”. Μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στο νούμερο οκτώ, το αστέρι της γερμανικής μάρκας βρίσκεται στην έβδομη θέση των πιο σημαντικών εμπορικών σημάτων στον κόσμο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “η αύξηση της αξίας της μάρκας κατά 9% φέτος, υπογραμμίζει τη συνεπή μετατροπή της εταιρείας σε μια εμβληματική μάρκα που εντυπωσιάζει με την εξαιρετική της αισθητική, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την βιωσιμότητα που την χαρακτηρίζουν”.

Πηγή: Interbrand, Best Global Brands 2023

“Η αύξηση στην αξία της επωνυμίας μας είναι ένα κορυφαίο επίτευγμα ολόκληρης της ομάδας της Mercedes‑Benz, που μας κάνει όλους πολύ περήφανους. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών μας, αλλά μας δίνει ταυτόχρονα ένα ισχυρό κίνητρο: κτίζουμε σταθερά πάνω στην κληρονομιά της μάρκας μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον – με στόχο να κατασκευάζουμε τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο”, δήλωσε η Bettina Fetzer, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας & Marketing της Mercedes‑Benz AG.

Με την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας το 2021, άλλαξε και ο πυρήνας της μάρκας. Η μάρκα με το αστέρι πλέον εκφράζεται με το μότο «Desire for Iconic Luxury» (Επιθυμία για Εμβληματική Πολυτέλεια). Έτσι, η εταιρεία συνδυάζει δύο ουσιώδη χαρακτηριστικά: τις ισχυρές της ρίζες ως κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων και δημιουργός εμβληματικών μοντέλων και το καινοτόμο πνεύμα με το οποίο η Mercedes‑Benz οδηγεί τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση. Εστιάζει περισσότερο από ποτέ στη λάμψη της μάρκας, η οποία επιφέρει τη διαμόρφωση της κουλτούρας της και αναπτύσσεται προσεκτικά, ενώ εξακολουθεί να τιμά την κληρονομιά της. Στόχος είναι να διαμορφώσει την ψηφιακή εποχή, δημιουργώντας τα πιο επιθυμητά οχήματα και υπηρεσίες στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροWhat Van? 2024: Τα επικρατέστερα από το Euro NCAP
Επόμενο άρθροΤο instacar δημιούργησε τη νέα υπηρεσία instaride