Το instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων, ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας instaride, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές του, να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα μικρής εμβέλειας για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη.

Μέσω της νέας υπηρεσίας instaride, οι συνδρομητές του instacar μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην απόκτηση, με το μοντέλο ευέλικτου leasing, οχημάτων όπως ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, για βασική ή συμπληρωματική χρήση στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η υπηρεσία instaride απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν πιο γρήγορες και πιο οικονομικές τοπικές μετακινήσεις, σε αυτούς που χρειάζονται ένα όχημα, όπως σκούτερ, ποδήλατο ή πατίνι, για μικρές μετακινήσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε όσους θα ήθελαν ένα συμπληρωματικό όχημα για μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού ακόμα και σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν το κεφάλαιο για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, αλλά μπορούν να το δοκιμάσουν μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας του instaride.

To instaride ακολουθεί τη λογική του ευέλικτου leasing, που αναπτύσσει το instacar στην ελληνική αγορά, δεν απαιτεί προκαταβολή, παρά ένα μικρό κόστος εγγραφής (12 ευρώ) και περιλαμβάνει μηνιαίο κόστος χρήσης, το οποίο διακόπτεται όταν ο συνδρομητής το επιθυμήσει.

Η μικροκινητικότητα αποτελεί, την τελευταία δεκαετία, μια ιδιαίτερα δυναμική τάση, παγκοσμίως, αλλάζοντας τον τρόπο, με τον οποίο τόσο οι πολίτες όσο και οι ίδιες οι πόλεις αντιλαμβάνονται τις καθημερινές μετακινήσεις εντός αστικού ιστού. Ο νέος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, αναπτύχθηκε παράλληλα με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, τοποθετώντας στη καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά πατίνια και τα σκούτερ καθώς και τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απαντώντας σε τρία νέα δεδομένα της εποχής: στις μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι πόλεις, στο επίπεδο της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην αυξανόμενη ανάγκη των πολιτών για ευελιξία στις μετακινήσεις τους καθώς και στην σημαντική τάση συμβολής των πολιτών στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Ο Αντώνης Σαμοθράκης δήλωσε σχετικά: “Η μικροκινητικότητα αναμένεται να αποτελέσει την κυρίαρχη τάση στις αστικές μετακινήσεις τα επόμενα χρόνια, με τους κατοίκους να επιλέγουν ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής αυτονομίας, είτε για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είτε για την ικανοποίηση μέρους των αναγκών τους. Το instacar, μέσω της υπηρεσίας instaride, επενδύει στον τομέα της μικροκινητικότητας, προσφέροντας επιπλέον επιλογές στους συνδρομητές του. Πιστεύουμε στην πράσινη αστική μετακίνηση και θεωρώ ότι η νέα υπηρεσία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν συνειδητά μια νέα καθημερινότητα στις μετακινήσεις τους”.

H ανάπτυξη της μικροκινητικότητας, προβλέπεται ότι έως το 2030 θα αφορά σε ετήσιο κύκλο εργασιών που στην Ευρώπη θα ανέρχεται σε 150 δισ. δολάρια και θα φτάνει παγκοσμίως τα 500 δισ. δολάρια, αποτυπώνοντας την πρόθεση των πολιτών να εντάξουν νέους αποκλειστικούς ή συμπληρωματικούς τρόπους μετακίνησης στην καθημερινότητά τους.

Προηγούμενο άρθροΗ Mercedes-Benz έβδομη στις Best Global Brands 2023
Επόμενο άρθροTributo Italiano: νέα έκδοση Alfa Romeo Tonale, Giulia και Stelvio