Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με Continental

H Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE φοράει ελαστικά Continental. Το SportContact 6 των 20 ιντσών της Continental, με δείκτη XL (βαρέως φορτίου), εγκρίθηκε ως ελαστικό αρχικού εξοπλισμού.

Τα καλοκαιρινά ελαστικά Continental υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούνται στον αρχικό εξοπλισμό της νέας Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE. Το εγκεκριμένο ελαστικό είναι το SportContact 6 των 20 ιντσών με ειδική σήμανση (MO1B), που δείχνει πως το ελαστικό αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το όχημα. Το SportContact 6 έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις κορυφαίες βαθμολογίες του στις φετινές δοκιμές των γερμανικών περιοδικών αυτοκινήτων Auto Bild (235/35 R 19), Auto Bild sportscars (265/35 ZR 20) και sport auto (255/35 ZR 19/275/ 35 ZR 19).

Το σπορ premium ελαστικό που επελέγη για την Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE κατασκευάζεται στο Korbach της Γερμανίας. Διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία διανυσματικής ισχύος για εξαιρετική ακρίβεια διεύθυνσης και σύνθεση Black Chili, ειδικά προσαρμοσμένη για το όχημα και την καλύτερη δυνατή επαφή ελαστικών και οδοστρώματος. Παρέχει επίσης μικρότερη απόσταση πέδησης και ταχύτερη επιτάχυνση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και υπό υγρές και ξηρές συνθήκες.

Το τετράθυρο μοντέλο που παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην έκθεση IAA 2021, στο Μόναχο, είναι ιδιαίτερα ισχυρό υβριδικό plug-in. Ο κινητήρας AMG 4,0 λίτρων V8 biturbo συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την AMG με εξαιρετικά ελαφριά και άμεσα ψυχόμενη μπαταρία υψηλής απόδοσης. Με απόδοση 470 kW συν 150 kW (639 hp + 204 hp) και μέγιστη ροπή 1,470 Nm, το όχημα προσφέρει μέγιστη απόδοση και απόλαυση.

“Προκειμένου να αποδίδεται η εξαιρετική απόδοση της Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE με ασφάλεια στο δρόμο ανά πάσα στιγμή, τα ελαστικά πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με το όχημα, καθώς αποτελούν τη μόνη σύνδεση με την άσφαλτο”, λέει ο Δρ Holger Lange, Επικεφαλής ανάπτυξης ελαστικών αρχικού εξοπλισμού της Continental. “Για την καταγραφή και την βέλτιστη εφαρμογή των συγκεκριμένων απαιτήσεων κάθε μοντέλου, συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας ήδη από τη φάση ανάπτυξης του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουμε απολύτως τις τεχνικές προδιαγραφές των πελατών μας και συμβάλουμε σημαντικά στην καλή απόδοση της οδήγησης”. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο βασίζονται στην Continental ως κορυφαίου προμηθευτή και κατασκευαστή ελαστικών. Στην Ευρώπη, κάθε τρίτο όχημα παραδίδεται με ελαστικά Continental.

Τύποι και διαστάσεις για τη νέα Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE: SportContact 6 MO1B, 265/40 ZR 20 (104Y) XL και 295/35 ZR 20 (105Y) XL.

Η Continental αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογίες και υπηρεσίες βιώσιμης και συνδεδεμένης κινητικότητας. Ιδρύθηκε το 1871 και προσφέρει ασφαλείς, αποτελεσματικές, έξυπνες και προσιτές λύσεις. Το 2020, η Continental πραγματοποίησε πωλήσεις 37,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί περίπου 193.000 άτομα σε 58 χώρες και αγορές. Το 2021, η εταιρεία γιορτάζει τα 150 χρόνια της.

Η δραστηριότητα Ελαστικών διαθέτει 24 κέντρα παραγωγής και ανάπτυξης παγκοσμίως. Η Continental είναι εκ των κορυφαίων κατασκευαστών ελαστικών με πάνω από 56.000 εργαζόμενους και το 2020 πραγματοποίησε προκαταρκτικές πωλήσεις ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ηγείται τεχνολογικά στον τομέα παραγωγής ελαστικών και προσφέρει ευρεία γκάμα προϊόντων για αυτοκίνητα, επαγγελματικά και ειδικής κατασκευής οχήματα και δίκυκλα. Μέσω συνεχούς επένδυσης στην έρευνα και ανάπτυξη, η Continental συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλέστερη, οικονομικότερη και πιο οικολογική κινητικότητα. Το χαρτοφυλάκιο των ελαστικών περιλαμβάνει υπηρεσίες εμπορίας ελαστικών και εφαρμογές στόλου, καθώς και ψηφιακά συστήματα διαχείρισης ελαστικών.

Προηγούμενο άρθροHyundai Mobis: επενδύει 1,1 δισ. δολάρια σε συστήματα υδρογόνου
Επόμενο άρθροΝέα ετικέτα «Manufaktur» της Mercedes-Benz