Η Moovit, η κορυφαία εφαρμογή κινητικότητας, περνάει τις υπηρεσίες της (MaaS) στο επόμενο επίπεδο με διαχείριση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο αλλά και συνεργαζόμενη με την Uber.

Η κινητικότητα ως υπηρεσία (MaaS) θεωρείται από όλους ως το μέλλον της κινητικότητας. Ο τρόπος, λοιπόν που την αναπτύσσει η Moovit μας φέρνει σήμερα μπροστά σε αυτό το μέλλον σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή Moovit διατίθεται αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες.

Από το ride hailing στη MaaS

Την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, ο κορυφαίος πάροχος της MaaS και πρώτη εφαρμογή παγκόσμιας κυκλοφορίας για την αστική κινητικότητα, η Moovit ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Uber, την πρώτη εφαρμογή ride hailing παγκόσμιας εμβέλειας. Η συνεργασία και των δύο εταιρειών δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Uber εισέρχεται στην αγορά MaaS, επεκτείνοντας τις αρχικές υπηρεσίες της με νέες προσφορές κινητικότητας. Η συνεργασία με την Moovit, εντάσσεται στην ίδια στρατηγική με την απόκτηση των δίκυκλων και των ηλεκτρονικών σκούτερ JUMP από την Uber, λίγο καιρό πριν και της επακόλουθης έρευνάς της για αυτόνομους και εναλλακτικούς τρόπους κινητικότητας.

Επομένως, η ενοποίηση των δύο κορυφαίων εφαρμογών μετακίνησης ακούγεται σαν το επόμενο λογικό βήμα που έπρεπε να ακολουθήσει. Θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των δημοσίων μεταφορών στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και, συνεπώς, θα επεκτείνει την προσφορά κινητικότητας (MaaS) της Uber.

Το όραμα της Uber να γίνει ένα one-stop shop για τις μετακινήσεις σε μια πόλη θα ξεκινήσει στο Ντένβερ, την πρωτεύουσα του Κολοράντο και τα σχέδια για επέκταση σε άλλες πόλεις θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο

Επιπλέον, για να ενισχυθεί η χρήση της κινητικότητας στο σύστημα Moovit, η εταιρεία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα το Moovit TimePro, ένα σύστημα εντοπισμού θέσης σε πραγματικό χρόνο. Η λύση MaaS θα δώσει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες κινητικότητας να επιλύσουν προβλήματα λετουργικής απόδοσης και να διατηρήσουν τη ροή στις αστικές μεταφορές, ενώ θα ενημερώνει τους επιβάτες με ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Το τελευταίο θα οδηγήσει σε αποτελεσματικό σχεδιασμό ταξιδιού, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες κινητικότητας σε πραγματικό χρόνο, μέσω μιας εφαρμογής smartphone της Moovit, οι οργανισμοί μεταφορών θα έχουν πρόσβαση σε έναν πίνακα (dashboard) για να διαχειρίζονται τους στόλους τους. Και οι οδηγοί θα είναι εξοπλισμένοι με μια εφαρμογή smartphone για να μοιράζονται τα δεδομένα της διαδρομής τους. Επιπλέον, η θέση του οχήματος σε σχέση με τους ιστορικούς χρόνους ταξιδιού και τα μοντέλα κυκλοφορίας θα βοηθά στη βελτιστοποίηση του υπολογισμού του χρόνου άφιξης.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα Moovit TimePro έχει ήδη αναπτυχθεί από εταιρείες μεταφορών στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ινδονησία.

Αφού η MaaS είναι το μέλλον της κινητικότητας, η Moovit μας δείχνει πως η MaaS αλλάζει ήδη το τοπίο της κινητικότητας στο παρόν.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Συμμαχία των Renault, Nissan, Mitsubishi 1η σε όγκο πωλήσεων
Επόμενο άρθροΗ Continental στη σειρά αγώνων E off-road για ηλεκτροκίνητα οχήματα