Οι επισκέπτες του φετινού Goodwood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μάρτυρες του παγκοσμίου ντεμπούτου ενός LC convertible πρωτοτύπου σε δράση, που εμφανίζεται στην περίφημη πορεία ανάβασης (4 – 7 Ιουλίου).

Το νέο μοντέλο θα πάρει τη θέση του ανάμεσα σε μερικά από τα πιο πολυτελή νέα αυτοκίνητα του κόσμου στην παγκοσμίως διάσημη βιτρίνα για τα καλύτερα σύγχρονα και κλασικά σπορ αυτοκίνητα.

Το μελλοντικό convertible sports coupe θα διευρύνει τις προσφορές luxury lifestyle της Lexus και τη σειρά LC, δίνοντας την αίσθηση της πληρότητας στα μοντέλα ναυαρχίδες της μάρκας.

Το LC καθιερώθηκε γρήγορα ως ένα από τα πιο περιζήτητα και διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα που έχει δημιουργήσει ποτέ η Lexus, χάρη στον συνδυασμό εντυπωσιακού σχεδιασμού, καλής κατασκευής και εντυπωσιακής απόδοσης. Η εξέλιξη του σε ένα convertible σηματοδοτήθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής (NAIAS) τον Ιανουάριο, όπου η Lexus αποκάλυψε το LC Convertible Concept. Ο σχεδιαστικός στόχος της ιδέας ήταν να εκφράσει την “Απόλυτη Ομορφιά – Ultimate Beauty” και προκάλεσε ενθουσιώδη ανταπόκριση τόσο από τους εμπειρογνώμονες του κλάδου όσο και από το κοινό. Όπως και το ίδιο το LC, το concept car τιμήθηκε στο ντεμπούτο του με το περίφημο βραβείο Design EyesOn.

Μεγάλο, χαμηλό και λεπτό, το LC convertible μοιράζεται τις αθλητικές αναλογίες του coupe, αλλά προβάλλει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνα Nick Cassidy οδηγεί το πρωτότυπο LC Convertible μέχρι το λόφο στο Goodwood Festival of Speed. Ξεκινώντας από το Goodwood, το πρωτότυπο LC convertible θα μεταφερθεί σε διαφορετικούς χώρους, συγκεντρώνοντας feedback για τους μηχανικούς.

Περιγράφοντας τα συναισθήματά του γι’ αυτή τη στιγμή, ο International Executive Vice President της Lexus, Koji Sato, δήλωσε: “Το Goodwood Festival of Speed γιορτάζει την ιστορία και την κουλτούρα του αυτοκινήτου και χρησιμεύει ως τόπος συγκέντρωσης για μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αυτοκίνητα και αντίστοιχους οδηγούς της ιστορίας. Είναι τιμή για την Lexus να συμμετάσχει σε αυτό το φεστιβάλ και είμαι ευτυχισμένος που αποκαλύπτω αυτό το πρωτότυπο μοντέλο του LC Convertible εδώ στον ίδιο χώρο όπου το coupe LC έκανε το ντεμπούτο του το 2016″.

Λεπτομερείς προδιαγραφές και χρονοδιάγραμμα παραγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα.

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai παρουσιάζει τους κινητήρες τεχνολογίας CVVD
Επόμενο άρθροThe X7 & The 7 BMW CSEU Grand Media Tour 2019