Η LeasePlan παρήγγειλε 5.000 ηλιακά EV της ολλανδικής startup Lightyear. Η εταιρεία leasing θα τα προσφέρει μέσω της πρώτης διεθνώς συνδρομητικής υπηρεσίας ηλιακών EV, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν μετ΄επιστροφής το όχημα για ένα μήνα.

Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί αμέσως, καθώς η παραγωγή του οχήματος θα αρχίσει το 2024/25.

Εν τω μεταξύ, η LeasePlan θα διαθέσει το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, το Lightyear One, στην τρέχουσα προσφορά leasing, στην Ευρώπη. Το Lightyear One θα παράγεται από το 2022, από τη φινλανδική Valmet Automotive.

Η Lightyear ιδρύθηκε το 2016 και προτίθεται να χρησιμοποιήσει την βέλτιστη διαθέσιμη ηλιακή τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, προς ελαχιστοποίηση της φόρτισης. Τα μοντέλα της αντλούν ενέργεια από 5 μ2 ηλιακών κυψελών ενσωματωμένων στην οροφή και το καπό των οχημάτων. Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε επενδυτικό γύρο 48 εκατομμυρίων δολαρίων, τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα.

Το Lightyear One δύναται να διανύσει έως και 55 χλμ. ημερησίως μόνο με ηλιακή ενέργεια, καλύπτοντας τη μέση ημερήσια μετακίνηση στην Ευρώπη (28 χλμ.). Θα διαθέτει συνολική αυτονομία 700 χλμ. Το ηλιακό EV επιτρέπει στους αυτοκινητιστές να διανύσουν έως και 20.000 χλμ ετησίως χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια – ανάλογα με το κλίμα. Το 2019, το περιοδικό TIME ανακήρυξε το Lightyear One μία από τις «100 καλύτερες εφευρέσεις» του έτους.

Το δεύτερο μοντέλο, χωρίς όνομα ακόμα (υποθέτουμε “Lightyear Two”), θα διατεθεί στην Ευρώπη και πέραν αυτής, από περίπου 30.000 ευρώ, πολύ φθηνότερα από το Lightyear One.

Προηγούμενο άρθροVerizon Connect: Τάσεις στην τεχνολογία στόλου
Επόμενο άρθροΤο Hyundai TUCSON “Αυτοκίνητο του 2022”