Η LeasePlan ανακοίνωσε μεταβολές στο Δ.Σ. της
Toine van Doremalen (αριστερά) Chief Financial Officer και Jochen Sutor (δεξιά) Chief Risk Officer LeasePlan Group

Το εποπτικό συμβούλιο της LeasePlan ανακοίνωσε μεταβολές στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Την αρμοδιότητα κινδύνων και συμμόρφωσης ανέθεσε στον Jochen Sutor ως Chief Risk Officer, επιπροσθέτως των καθηκόντων του ως μέλος του ΔΣ. Ο Jochen Sutor, ήταν μέχρι πρότινος και Chief Financial Officer και προσωρινός Chief Risk Officer. Ο Toine van Doremalen, Chief Financial Officer Car-as-a-Service, θα αναλάβει το καθήκοντα του Chief Financial Officer του LeasePlan Group.

Ο Jos Streppel, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της LeasePlan, δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το εποπτικό συμβούλιο, εκτός από τα καθήκοντα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε ομοφώνως να αναθέσει στον Jochen Sutor την αρμοδιότητα των δραστηριοτήτων κινδύνου και συμμόρφωσης της LeasePlan ως CRO, την οποία ασκούσε προσωρινά, επιπλέον των καθηκόντων του ως CFO του LeasePlan Group. Ο κ. Sutor διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα Κινδύνων και αυτό απεδείχθη απολύτως με την υποστήριξη που παρέσχε κατά την πρόσφατη δύσκολη περίοδο. Επιπλέον, ο κ. Sutor διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ιδιαίτερα κρίσιμη ενόψει της επερχόμενης αλλαγής εποπτείας της LeasePlan από την Κεντρική Ολλανδική Τράπεζα στην ΕΚΤ. Το εποπτικό συμβούλιο ανακήρυξε επίσης τον Toine van Doremalen διάδοχο του Jochen Sutor ως CFO. Στα σημερινά καθήκοντα του ως CFO Car-as-a-Service, ο Toine ήταν ήδη υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής διαχείρισης της LeasePlan και προηγουμένως ασκούσε τα καθήκοντα του CFO επί προσωρινής βάσης. Αυτές οι αλλαγές διασφαλίζουν πως η υπάρχουσα ομάδα υψηλών επιδόσεων παραμένει ως έχει και πως ο Jochen και ο Toine θα μπορέσουν να διαπρέψουν στα νέα τους καθήκοντα εξ αρχής. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία και με τους δύο”.

Μετά τις μεταβολές το Δ.Σ. της LeasePlan περιλαμβάνει πλέον τα ακόλουθα μέλη: Tex Gunning – CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Jochen Sutor – CRO, Toine van Doremalen – CFO.

Jochen Sutor

Ο κ. Sutor (1973) είναι Γερμανός υπήκοος με μακρά καριέρα στον τραπεζικό τομέα, στα χρηματοοικονομικά της αυτοκινητοβιομηχανίας και στη διαχείριση κινδύνων. Πριν αναλάβει CFO της LeasePlan και προσωρινός CRO το 2019, ο Jochen ήταν Παγκόσμιος Επικεφαλής Χρηματοοικονομικών της Commerzbank. Πριν από αυτά τα καθήκοντα, ο Jochen εργάστηκε πάνω από δέκα χρόνια στη Mercedes-Benz Bank, θυγατρικής της Daimler Financial Services, σε διάφορες ανώτερες θέσεις στα χρηματοοικονομικά και τη διαχείριση κινδύνων. Διαθέτει πλούσια εμπειρία αναδιάρθρωσης εταιρειών και πιστωτικών ενεργειών και έχει διαχειριστεί λογαριασμούς σύνθετων παγκόσμιων οργανισμών, εναρμονίζοντας συστήματα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και θεσπίζοντας διαδικασίες ενιαίας χρηματοδότησης διαφόρων αρμοδιοτήτων. Ο κ. Sutor διατελεί επίσης Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Comdirect Bank AG. Είναι κάτοχος Πτυχίου MSc Οικονομικών του Πανεπιστημίου A&M του Texas και διδακτορικό στα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Ulm.

Toine van Doremalen

Ο κ. Van Doremalen (1973) είναι Ολλανδός υπήκοος με μακρά καριέρα σε ανώτερες χρηματοοικονομικές θέσεις ποικίλων κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των Leasing, Lighting και Medical Devices. Πριν ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της LeasePlan, ο Toine εχρημάτισε SVP & CFO της LeasePlan Car-as-a-Service και Corporate Controller. Πριν από αυτό, ο Toine υπήρξε SVP & CFO της Patient Care & Monitoring Solutions της Philips στην Βοστώνη των ΗΠΑ. Εργάστηκε για σχεδόν δύο δεκαετίες στη Philips, σε διάφορες ανώτερες χρηματοοικονομικές θέσεις στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Ο Toine κατέχει Πτυχίο MSc. Οικονομικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Tilburg και Executive MSc. Οικονομικών & Ελέγχου του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

 

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group, ισχυροποίησε τη θέση του το 2020
Επόμενο άρθροRenaulution: Το νέο στρατηγικό σχέδιο του Groupe Renault