Η Automobili Lamborghini παρουσίασε το Telemetry X, πρότυπο «συνδεσιμότητας πίστας» που μπορεί να εξοπλίσει την μελλοντική γκάμα σούπερ σπορ αυτοκινήτων που παράγονται στο Sant’Agata Bolognese.

Η παρουσίαση έγινε στη CES 2024, στο Accenture Innovation Hub και ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, σχολίασε: «Η καινοτομία είναι στον πυρήνα του DNA μας, όπως αποδείξαμε πρόσφατα με το Το Revuelto, το από κάθε άποψη πρωτοποριακό σούπερ σπορ αυτοκίνητο και το αμιγώς ηλεκτρικό πρότυπο Lanzador. Στο εγγύς μέλλον, τα υπεραυτοκίνητά μας θα προσφέρουν όλο και περισσότερο, όχι απλώς συγκινήσεις, αλλά και πραγματικά καθηλωτικές οδηγικές εμπειρίες. Το Telemetry X είναι η απόλυτη προεπισκόπηση των συνδεδεμένων υπηρεσιών που θα μπορούν να έχουν οι πελάτες μας τα επόμενα χρόνια.”

Η εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών που προέρχονται από τους αγώνες συνέπεσε με το ντεμπούτο της Huracán STO το 2020, της πρώτης σούπερ σπορ Lamborghini εξοπλισμένης με σύστημα τηλεμετρίας μέσω της εφαρμογής Unica. Με το Telemetry X, η Lamborghini προσδοκά μια μελλοντική καθηλωτική εμπειρία οδήγησης σε πίστα, βάσει της συνέργειας τριών συστημάτων που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Accenture: το Real Time Remote Garage (καθοδήγηση εξ αποστάσεως), το Biometric Data System και το Digital Co-Pilot.

«Το Telemetry X είναι σαφής απόδειξη του πώς η εμπειρία του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να βρει εφαρμογές σε σούπερ σπορ αυτοκίνητα δρόμου, προς μεγιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών μας και στην πίστα», σχολίασε ο Rouven Mohr, Chief Technical Officer της Lamborghini. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Revuelto ως βάση δοκιμής. Πρόκειται για εντελώς μοναδικό αυτοκίνητο, ακριβώς λόγω των πρωτοποριακών του τεχνολογιών».

Το Remote Garage είναι διαδικτυακή εφαρμογή που, χάρη στην τεχνολογία 5G, παρέχει στους οδηγούς βίντεο της επίδοσης και της τηλεμετρίας τους σε πραγματικό χρόνο. Οι εικόνες και τα δεδομένα μπορούν να ελέγχονται ζωντανά από οπουδήποτε στον κόσμο και ο πελάτης να λαμβάνει πληροφόρηση και προτάσεις και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η φιλοσοφία του Remote Garage είναι να παρέχει ακόμα πιο ολοκληρωμένη και συναρπαστική εμπειρία πίστας βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση του οδηγού και διασφαλίζοντας ευχάριστη οδήγηση με φιλική προσέγγιση.

Το Biometric Data System καταγράφει ορισμένα βιομετρικά δεδομένα οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών και του επιπέδου άγχους και επιτρέπει εις βάθος παρακολούθηση της απόδοσης, παρέχοντας χρήσιμα στοιχεία βελτίωσης της εκπαίδευσης.

Και τα δύο συστήματα λειτουργούν σε συνδυασμό με τον Digital Co-Pilot, τον προενεργό φωνητικό βοηθό που συγκρίνει τα βιομετρικά δεδομένα και τα δεδομένα οχήματος, ανατροφοδοτώντας τον πιλότο κατά την οδήγηση στην πίστα. Για παράδειγμα, ο Digital Co-Pilot αναλύει τους χρόνους των γύρων και παρέχει χρήσιμα στοιχεία προς βελτίωση των διαδρομών και των σημείων πέδησης, καθώς και πληροφορίες για την απόδοση του αυτοκινήτου στην πίστα.

Προηγούμενο άρθροΗ Suzuki στην κορυφή της αγοράς τον Δεκέμβριο 2023
Επόμενο άρθροΗ νέα γενιά του εμβληματικού Peugeot 208