Η Kia λανσάρει εταιρεία κινητικότητας EV

Η Kia ίδρυσε μια νέα εταιρεία κινητικότητας EV για να επιταχύνει το έργο της στις υπηρεσίες κινητικότητας ηλεκτρικών οχημάτων και να εδραιώσει τη δυνατότητά της να εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στη μελλοντική αγορά.

Η start-up, που ονομάζεται Purple M, αποτελεί κοινοπραξία με την CODE42.ai, μια κορεατική εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην αυτόνομη μετακίνηση ως υπηρεσία (Transportation-as-a-Service), η οποία ιδρύθηκε πέρσι.

Από αριστερά, ο πρόεδρος της Kia Motors Ho-Sung Song και ο CEO της Code 42, Chang-Hyun Song (Photo credit: Kia Motors)

Η Purple M θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα κινητικότητας της CODE42.ai που ενσωματώνει υπηρεσίες αυτόνομων οχημάτων και αεροπορικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων του e-hailing, της διαχείρισης στόλου, της κατά παραγγελία υπηρεσίας μεταφοράς με λεωφορείο και των έξυπνων logistics.

Η Kia λέει πως οι υπηρεσίες κινητικότητας εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε οχήματα κινητήρων εσωτερικής καύσης, ένα τεχνολογικό κενό που παρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες κινητικότητας EV. Η Purple M θα συνεργαστεί με εξειδικευμένους παρόχους ηλεκτρονικής κινητικότητας, ιδίως στον εγχώριο κλάδο κινητικότητας της Κορέας.

Η νέα κοινοπραξία θα διευθύνεται από τον CEO Seo Young-wu, πρώην CEO της start-up Poolus  και ο πρόεδρος της Code 42, Chang-Hyun Song θα είναι ο πρόεδρος του ΔΣ.

Η Purple M βασίζεται στη μεσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική του Plan S της Kia, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και που στοχεύει στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στις υπηρεσίες κινητικότητας, την ηλεκτροκίνηση οχημάτων, τη συνδεσιμότητα και τα αυτόνομα οχήματα. Η κατασκευαστική εταιρεία αντιλαμβάνεται τα ηλεκτρικά οχήματα και τις λύσεις κινητικότητας ως το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πρόκειται να αντικαταστήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο εστιασμένο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Φωτογραφία: Kia

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜειώνεται ο ρυθμός επιβράδυνσης της ζήτησης στα επαγγελματικά
Επόμενο άρθροTest drive: Σοβαρός ανταγωνιστής του Model 3 το Polestar 2