Η Ισπανία ενισχύει τον κλάδο αυτοκινήτου. Για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τομέα και να υποστηρίξει την επείγουσα και αναγκαία οικολογική μετάβαση, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, ανακοίνωσε ένα χρηματοδοτικό σχέδιο 3,75 δισ. ευρώ για τη στήριξη της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την έρευνα και την καινοτομία και τα φορολογικά κίνητρα.

Αυτά τα μέτρα συνάδουν με το κυβερνητικό σχέδιο μετάβασης όλων των νέων αυτοκινήτων σε μηδενικές εκπομπές έως το 2040. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις στοχεύουν να κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα φθηνότερα από εκείνα του πετρελαίου και της βενζίνης μέχρι το 2027.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σημαντικός πυλώνας της ισπανικής οικονομίας, που αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ της και απασχολεί 2 εκατομμύρια άτομα, ωστόσο επλήγη σοβαρά από την υγειονομική κρίση. Τα εργοστάσια έκλεισαν για αρκετές εβδομάδες, η Nissan ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βαρκελώνη -με συνέπεια την απώλεια 3.000 θέσεων εργασίας- και η Ford μειώνει το ανθρώπινο δυναμικό στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια.

Το αναλυτικό σχέδιο παρουσιάζεται τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροBMW Hellas: παρουσιάζει την πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupé
Επόμενο άρθροΤο νέο Audi A3 Sportback διαθέσιμο για παραγγελία