Η Intel υπέβαλε την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θυγατρική της Mobileye, η οποία κατασκευάζει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) και λύσεων αυτόματης οδήγησης, όπως δήλωσε η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών.

Η εμπιστευτική υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ήδη ανακοινωθεί στα τέλη του 2021. Η Intel εξαγόρασε την Mobileye το 2017, για περίπου 15 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Το 2021, τα έσοδα της Mobileye αυξήθηκαν κατά 43% σε ετήσια βάση, στα 1,4 δισ.δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 460 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση κερδών. Τον Δεκέμβριο, η Wall Street Journal ανέφερε πως η εκκρεμής προσφορά ίσως αποτιμήσει τη Mobileye πάνω από 50 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Προμηθεύοντας περισσότερες από 30 αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, η Mobileye παρέχει καινοτόμα συστήματα, όπως ειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, εντοπισμό και αποφυγή πεζών και αυτόνομη οδήγηση. Λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η Intel πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την χρηματοδότηση κατασκευής περισσότερων εργοστασίων ημιαγωγών.

Προηγούμενο άρθροΗ Segway παρουσιάζει υπερταχύ ηλεκτρικό σκούτερ
Επόμενο άρθροΝέα αποκάλυψη Jeep στο φετινό Easter Jeep Safari