Οκτώ ειδικοί κριτές ψήφισαν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Jaguar, την I-PACE,  ως αυτοκίνητο της χρονιάς 2019 στη Νορβηγία. Η κριτική επιτροπή, η οποία περιελάμβανε έναν οδηγό αγώνων, έναν βιομηχανικό σχεδιαστή, καθώς και δημοσιογράφους αυτοκινήτων, αξιολόγησε όλες τις πτυχές της απόδοσης κάθε οχήματος και ξεχώρισε τη δυναμική συμπεριφορά, την εμβέλεια και την αισθητική της I-PACE. Επτά από τους οκτώ ψήφισαν την I-PACE ως νικητή.

“Η Jaguar αξίζει το σεβασμό μας για το ηλεκτρικό της όχημα. Το I-PACE θέτει το πρότυπο για την αίσθηση και την ποιότητα premium, ενώ η οδήγηση, ο χειρισμός, η εμβέλεια και ο σχεδιασμός είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του. Έχω οδηγήσει πολλά ηλεκτρικά οχήματα και αυτό είναι εκείνο που απήλαυσα περισσότερο. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η τελική μας απόφαση για το αυτοκίνητο της χρονιάς της Νορβηγίας ήταν τόσο ξεκάθαρη”, δήλωσε ο Espen Stensrud, επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής.

Το βρετανικό πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα είχε μεγάλο αντίκτυπο στη νορβηγική αγορά, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις της Jaguar εκεί τους τελευταίους έξι μήνες. Η Νορβηγία είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο: υπάρχουν ήδη πάνω από 178.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο που αντιπροσωπεύουν το 29% των οχημάτων που πωλούνται στη χώρα για το 2018 μέχρι στιγμής. Αν προστεθούν τα υβριδικά και τα plug-in ηλεκτρικά οχήματα το ποσοστό αυτό φθάνει το 60%.

Ο Nick Rogers, Executive Director της Jaguar Land Rover για την Τεχνολογία Προϊόντων, δήλωσε ότι “Το Jaguar I-PACE είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα, έτσι η νίκη του στην πιο ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως είναι ένα λαμπρό επίτευγμα. Είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς των πρωτοπόρων μηχανικών και σχεδιαστών μας και κάτι για το οποίο είμαστε όλοι εξαιρετικά περήφανοι”.

Το I-PACE έχει λάβει πλέον πάνω από 30 βραβεία παγκοσμίως από την αποκάλυψή του την 1η Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού αυτοκινήτου της χρονιάς, του BBC TopGear Magazine EV της χρονιάς και του Πράσινου αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Κίνα.

Προηγούμενο άρθροΑυτόνομη οδήγηση: ένα ενδιαφέρον περιστατικό
Επόμενο άρθροΗ ανασκόπηση της Dunlop για το 2018