Simon Oliphant, Head of Mobility Solutions Business Division, Hitachi Capital

Η Hitachi Capital έκανε ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί προμηθευτής MaaS με την εξαγορά του 49% της ολλανδικής επιχείρησης Mobility Mixx από την ARS Traffic & Transport Technology. Παράλληλα, μέσω της ολλανδικής θυγατρικής της Hitachi Mobility Lease απέκτησε την βελγική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης Mobilease.

Η εξαγορά των μισών σχεδόν μετοχών τοποθετεί τη Hitachi στον χώρο της MaaS στην Ολλανδία, όπου η Mobility Mixx SmartCard και η εφαρμογή smartphone της Mobility Mixx παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε ολοκληρωμένους και συγκεντρωτικούς τρόπους μεταφοράς, όπως η ενοικίαση αυτοκινήτου, ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων, τα ταξί, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ και τα τραμ.

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Hitachi Capital αφορά στην κλιμάκωσή της στην Ευρώπη και την εξέλιξη από εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης σε διαχειριστή κινητικότητας.

Ο Simon Oliphant, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Λύσεων Κινητικότητας της Hitachi Capital, δήλωσε: “Η ολλανδική αγορά κινητικότητας είναι η πιο ανεπτυγμένη στην Ευρώπη και επεκτείνεται ταχύτατα. Σε στενή συνεργασία με την ARS, η Hitachi Capital θα παρέξει στην Mobility Mixx τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη για ανάπτυξη πρωτοποριακής πρότασης στην αγορά. Μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα προϊόντα MaaS με τις υπάρχουσες υπηρεσίες μας και να εδραιώσουμε μια ηγετική θέση στην αγορά στον χώρο των υπηρεσιών κινητικότητας, αρχικά στην Ολλανδία και στη συνέχεια σε όλους τους πελάτες μας σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Η εταιρεία διαθέτει επιχειρήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Mobility Mixx ήταν πρώην θυγατρική της LeasePlan πριν εξαγορασθεί πέρυσι. Η εξειδικευμένη στη MaaS εταιρεία συνεργάζεται επίσης με πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για παροχή προϋπολογισμών κινητικότητας στο προσωπικό, προγράμματα ανταμοιβής που επιδρούν στις επιλογές μετακίνησης και τρόπους υποβολής αναφορών για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των δαπανών ταξιδίου.

“Στην Ευρώπη παρατηρούμε μια τάση με την οποία επιχειρήσεις και καταναλωτές μετακινούνται από την ιδιοκτησία των οχημάτων στη χρήση, οδηγώντας στην αύξηση της μίσθωσης και σε προϊόντα όπως ο δοαμοιρασμός αυτοκινήτων. Επιπλέον, οι μετακινούμενοι επιδιώκουν ολοένα και περισσότερες πρόσθετες επιλογές που δεν βασίζονται σσε αυτοκίνητα και οδηγούν στην ταχεία ανάπτυξη της MaaS”, δήλωσε πρόεδρος & CEO της Hitachi Capital, Seiji Kawabe, με αφορμή και την εξαγορά της Mobilease

Προηγούμενο άρθροΤα πατίνια της Lime στον Δήμο Παλλήνης
Επόμενο άρθροΗ Nissan Motor Ibérica χρησιμοποιεί εξωσκελετούς