Η νεοφυής εταιρεία Nuro με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα (AV) για υπηρεσίες παράδοσης, συγκέντρωσε κεφάλαια 600 εκατ. δολαρίων από την Tiger Global Management και την Google.

Η χρηματοδότηση αύξησε την αποτίμηση της Nuro στα 8,6 δισ. δολάρια, 72% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Τα επιπλέον χρήματα θα βοηθήσουν την προώθηση εμπορευματοποίησης του AV τρίτης γενιάς της εταιρείας. Ένα εργοστάσιο στη Νότια Νεβάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο και η παραγωγή να ξεκινήσει το 2022.

Η Nuro ιδρύθηκε το 2016 από δύο πρώην μηχανικούς της Google και διαθέτει σταθερή ροή επενδυτών, που την έφερε στην κορυφή των AV startup. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της, η Nuro έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον σχεδιασμό ενός ηλεκτρικού οχήματος χαμηλής ταχύτητας για τη μεταφορά αγαθών αντί ανθρώπων.

Η εταιρεία σκοπεύει να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη τάση ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία επιταχύνθηκε με την πανδημία. Στην πραγματικότητα, η Nuro υπήρξε η πρώτη εταιρεία AV με άδεια από την Καλιφόρνια, που της επιτρέπει να χρεώνει τις υπηρεσίες παράδοσης. Σήμερα, η Nuro εφαρμόζει πιλοτικά την τεχνολογία της με μια ομάδα σημαντικών εταιρειών λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ (Walmart, CVS, Kroger) και με τη FedEx.

Παράλληλα με τα νέα περί χρηματοδότησης, η Nuro ανακοίνωσε επίσης πενταετή συνεργασία με το Google Cloud. Οι υπηρεσίες cloud αποτελούν απαραίτητη αλλά πολύ δαπανηρή ανάγκη για τους διαχειριστές αυτόνομων οχημάτων, καθώς παράγουν τεράστιο όγκο δεδομένων.

Δεν είναι σαφές πώς συνάδει η επένδυση και η συνεργασία της Google με τη Nuro, με τη σχέση της με τη Waymo, το πρώην έργο αυτόνομης οδήγησης της Google, που είναι πλέον ανεξάρτητη εταιρεία της μητρικής της Google, Alphabet.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: Ισχυρά αποτελέσματα, υψηλότερα κέρδη
Επόμενο άρθροΑξιολογήσεις Ford, Hyundai και Toyota από τον Euro NCAP