Η Κίνα διερευνά τη χαλάρωση ορισμένων προδιαγραφών για τις εκπομπές των αυτοκινήτων

Η Βόννη και η Κολωνία προστίθενται στις γερμανικές πόλεις που επιβάλουν απαγορεύσεις για τα οχήματα ντίζελ από τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση.

Η Κολωνία πρέπει να απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ Euro 4 μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, επεκτείνοντας την απαγόρευση στα οχήματα Euro 5 από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Βόννη πρέπει να απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ σε δύο μεγάλους δρόμους και να εξοπλίσει με οχήματα με λιγότερες εκπομπές τον κύριο στόλο των λεωφορείων της. Σε έναν από τους δρόμους πρέπει να εξαιρούνται από τον επόμενο Απρίλιο αυτοκίνητα έως και το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 5.

Οι δικαστικές αποφάσεις προέρχονται από τη δράση των ClientEarth και Deutsche Umwelthilfe (DUH), οι οποίες λαμβάνουν μέτρα για την ποιότητα του αέρα σε 34 πόλεις σε ολόκληρη τη Γερμανία, όπως αναφέρει το βρετανικό Fleetnews.

“Τα δικαστήρια εξακολουθούν να κρίνουν υπέρ της υγείας των ανθρώπων, όπως απαιτείται από το δίκαιο της ΕΕ. Αυτή η νέα απόφαση δείχνει ότι οι πρόσφατες προτάσεις για την αποδυνάμωση των νόμων που προστατεύουν τους ανθρώπους δεν θα περάσουν”, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της ClientEarth στη Γερμανία, Hermann Ott.

Η απόφαση έρχεται ως αντίδραση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει τις δικαστικές αποφάσεις για την απαγόρευση ντίζελ, η οποία προκάλεσε οργή στη Γερμανία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή της να αυξήσει το κατώτατο όριο ρύπανσης για απαγορεύσεις ντίζελ που έχουν επιβληθεί από δικαστήριο και είναι πάνω από το νόμιμο όριο της ΕΕ.

Σχετικές δικαστικές ακροάσεις αναμένονται τις ερχόμενες εβδομάδες στο Έσσεν, το Γκέλσενκιρχεν και το Ντάρμσταντ.

Προηγούμενο άρθροΑύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Οκτώβριο
Επόμενο άρθροΜείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στη Δυτική Ευρώπη – Αύξηση στην Ελλάδα