Η παγκόσμια εταιρεία τηλεματικής Geotab εξαγόρασε την Intendia, μια ισπανική εταιρεία εφαρμοσμένης μηχανικής που ειδικεύεται στην ολοκλήρωση τεχνολογικών λύσεων για την ευρωπαϊκή αγορά βαρέων οχημάτων. Η εξαγορά εμπλουτίζει τις μηχανολογικές δυνατότητες της Geotab, συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και ενισχύει τις ευκαιρίες ανάπτυξής της στην Ευρώπη.

Για σχεδόν 10 χρόνια, η Intendia παρέχει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις σε πελάτες στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία. Η λύση της Intendia βοηθά τους στόλους βαρέων οχημάτων να συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς νόμους που διέπουν τις ώρες οδήγησης, τους χρόνους ανάπαυσης, τις μέγιστες ταχύτητες κλπ.

Συμπεριφορά οδηγού

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία αναβάθμισε την ασφάλεια ως προς τη συμπεριφορά των οδηγών και συνέβαλε στη βελτίωση της επιχειρησιακής διαχείρισης των στόλων βαρέων οχημάτων. Η Intendia εδρεύει στη Μαδρίτη, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό γραφείο της Geotab.

Σχολιάζοντας την εξαγορά της εταιρείας του από την Geotab, ο CEO της Intendia, Juan Javier Baca Moreno-Torres, δήλωσε: “Οι εξειδικευμένες ομάδες μας υλικοτεχνικού και λογισμικού εξοπλισμού παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας στους πελάτες στόλων και προσβλέπουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών της Geotab και τη συνέχιση προσφοράς κορυφαίας τεχνολογίας, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών στόλων”.

Ταχεία ανάπτυξη

Ο CEO της Geotab, Neil Cawse (φωτο), σχολίασε: “Η Geotab αναπτύσσεται ταχέως στην Ευρώπη και η ομάδα της Intendia θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητάς μας ανταπόκρισης στις μοναδικές ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, παρέχοντας τοπική προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας, καθώς και υποστήριξη για αύξηση των μελλοντικών δυνατοτήτων μας στην αγορά”.

Αυτές είναι καλές εποχές για τη Geotab. Η ειδικός του IoT και της συνδεσιμότητας μεταφορών παρουσιάστηκε πρόσφατα στον κατάλογο της Deloitte μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων τεχνολογικών εταιρειών της Βόρειας Αμερικής για το όγδοο έτος λειτουργίας της.Τα τελευταία τρία χρόνια, η Geotab παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40%.

Mobility Connect

Χαιρετίζοντας περισσότερους από 150 συμμετέχοντες στο συνέδριό της Mobility Connect στο Estoril της Πορτογαλίας πρόσφατα, η Geotab κατέδειξε πως συνεχίζει να εστιάζει τις προσπάθειές της όχι απλώς στην παγκόσμια αλλά και ιδιαιτέρως στην ευρωπαϊκή της επέκταση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία νέων γραφείων στη Ρώμη και το Παρίσι και έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο το τελευταίο έτος.

Προηγούμενο άρθροGlobal Mobility Marketing στην Total η Kathleen Monnier
Επόμενο άρθροΤι αλλάζει στην Παροχή Εταιρικών Αυτοκινήτων