Η Gefco και η Bergé ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Logistics αυτοκινήτων (Finished-Vehicle Logistics) στην Ισπανία. Η ανακοίνωση ακολουθεί την έγκριση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την κοινοπραξία των δύο μεγάλων εταιρειών logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η νέα εταιρεία, η Bergé Gefco, θα προσφέρει περισσότερο από 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα (m2) χώρου για την αποθήκευση μέχρι 120.000 οχημάτων, μαζί με ένα στόλο 700 φορτηγών, 100 βαγονιών και 40.000 m2 χώρου εργασιών.

Η νέα εταιρεία  Bergé Gefco S.L., που ανήκει 50-50 στους δύο εταίρους, έχει πλέον λάβει πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές ώστε να ενώσει τις δυνάμεις τους στην ισπανική αγορά για την ενίσχυση των προσφορών προς τους πελάτες και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Μετά την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο ομίλων, η εταιρεία τέθηκε σε λειτουργία από τις 2 Ιανουαρίου 2019 και καθίσταται δυναμικός ηγέτης στην αγορά της ισπανικής αγοράς εφοδιαστικής finished-vehicle.

Συνδυάζοντας τις ικανότητες, την εμπειρία και τους πόρους τους, οι  Bergé και Gefco θα αυξήσουν σημαντικά τις μεταφορικές και αποθηκευτικές δυνατότητες για τους πελάτες. Αυτό θα ενισχύσει τις προτάσεις προς τους πελάτες της ισπανικής αγοράς, ήδη μίας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα να παράγονται ετησίως. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από αποθηκευτικούς χώρους 3,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων σε αποθήκες και λιμάνια για τη στέγαση 120.000 οχημάτων, με στόλο πάνω από 700 φορτηγά και 100 βαγόνια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες μεταφοράς.

“Αυτή η κοινοπραξία θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην αγορά εφοδιαστικής αυτοκινήτων” σχολίασε ο Luc Nadal, Διευθύνων Σύμβουλος της Gefco. “Η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς σε ένα εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον και να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, συνεργατών και εργαζομένων μας”.

Ο Jaime Gorbeña, Πρόεδρος της Bergé y Compañía δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε πάρει πράσινο φως για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας και να υπογράψουμε αυτή τη συμμαχία με την Gefco. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όχι μόνο θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην ισπανική αγορά εφοδιασμού finished-vehicles αλλά θα τονώσει και την ανάπτυξη στον τομέα με καινοτόμες υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνογνωσία που μοιράζονται οι δύο εταιρείες”.

Νέες υπηρεσίες σχεδιασμένες για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της αγοράς

Η  Bergé Gefco θα προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα λύσεων εφοδιαστικής σε υπάρχοντες πελάτες των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών, επιτρέποντάς τους να διαχειριστούν καλύτερα τα εποχιακά peaks της δραστηριότητας τους και να επωφεληθούν από τους πόρους που αφιερώνουν. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για ταχύτητα και ποιότητα, η νέα εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία για να αναπτύξει λύσεις που ταιριάζουν με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Η νέα εταιρεία θα καλύψει όλες τις ανάγκες εφοδιαστικής τόσο για τα καινούργια όσο και για τα μεταχειρισμένα οχήματα. Πρακτικά, στον τομέα των μεταχειρισμένων οχημάτων, θα είναι ο μόνος πάροχος ικανός να διαχειρίζεται όλες τις υπηρεσίες εφοδιαστικής και εμπορίου με δικούς του πόρους. Οι λύσεις της για κατασκευαστές οχημάτων, εταιρείες leasing και μεταπωλητές θα περιλαμβάνουν μεταφορές, αποθήκευση, τεχνικές υπηρεσίες, επιθεωρήσεις, ανακατασκευές, παράδοση, εμπορία, διαχείριση πωλήσεων (online / δημοπρασίες / εξαγωγές), διοίκηση και διαχείριση στόλου.

Στον όμιλο Gefco δηλώνουν ότι η μακροχρόνια συνεργασία με τους συνεργάτες είναι το κλειδί για κοινή ανάπτυξη. “Με βάση τα 69 χρόνια εμπειρίας, σχεδιάζουμε έξυπνες, ευέλικτες λύσεις για αλυσίδες εφοδιασμού σε περισσότερους από 10 βιομηχανικούς τομείς”. Σήμερα ο όμιλος Gefco είναι ο ηγέτης στην εφοδιαστική διαχείριση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη και συγκαταλέγεται στις δέκα κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των λύσεων για πολυτροπικές αλυσίδες εφοδιασμού. Ο Όμιλος έχει παρουσία σε 47 χώρες, περιλαμβάνει περισσότερους από 300 προορισμούς στο τρέχον δίκτυό του και απασχολεί 13.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 2017 η Gefco παρουσίασε κύκλο εργασιών 4,4 δισ. ευρώ.

Η Bergé είναι κορυφαίος διαχειριστής πολυτροπικών υπηρεσιών logistics στην Ισπανία. Διαθέτει μια εκτεταμένη δομή που ειδικεύεται στην εφοδιαστική των ολοκληρωμένων οχημάτων, στις λειτουργίες λιμένων, στην εφοδιαστική προστιθέμενης αξίας και outsourcing και στη ναυτιλίας. Με περισσότερα από 3 εκατομμύρια υπηρεσίες εφοδιαστικής ετησίως, διαθέτει σε λειτουργία περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα στα λιμενικά τερματικά της. Διαθέτει μεγάλες αποθήκες με χωρητικότητα αποθήκευσης άνω των 2 εκατομμυρίων m2 και πολυτροπικές συνδέσεις (τρένο, πλοίο και φορτηγό), αποθήκες για προετοιμασία παραλαβής, συναρμολόγηση εξαρτημάτων, προσαρμογές και μετατροπές, επισκευές αμαξώματος και βαφής ή άλλες τεχνικές υπηρεσίες. Είναι μέλος της Bergé y Compañía, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε στο Μπιλμπάο το 1870, με παρουσία στους τομείς θαλάσσιων λιμένων, διανομής οχημάτων και logistics σε 9 χώρες με περίπου 4.500 εργαζόμενους.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Volvo XC40 με τους σκιέρ στον Παρνασσό
Επόμενο άρθροΠαράνομη η Uber στις Βρυξέλλες