Η κινεζική εταιρεία Geely Automobilie Holdings θα διερευνήσει την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας με την Daimler, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος της, Li Shufu.

Η Geely απέκτησε μερίδιο 9,69% στην Daimler το 2018, καθιστώντας εαυτή τον μεγαλύτερο μέτοχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μια κοινοπραξία στην Κίνα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων smart, την “smart Automobile Co., Ltd.” με κεφάλαιο 5,4 δισ. RMB, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα στις αρχές του έτους, μετά τις κανονιστικές εγκρίσεις.

Παράλληλα, έχουν ιδρύσει μια ξεχωριστή κοινοπραξία για premium ride-hailing. Επένδυσαν επίσης στη Volocopter, μια εταιρεία ιπτάμενων ταξί.

Η Geely θα “λανσάρει επίσης πολλά νέα προϊόντα και υπηρεσίες στις παγκόσμιες αγορές μας” φέτος, δήλωσε ο Li Shufu στο Reuters. Η Geely σχεδιάζει να διαθέσει αυτοκίνητα Lynk & CO στην Ευρώπη φέτος.

Ο Πρόεδρος της Geely είπε επίσης πως η κινεζική αγορά αυτοκινήτων επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και πως η αναστάτωση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτων είναι “προσωρινή και διαχειρίσιμη”.

Η Geely Automobilie Holdings περιλαμβάνει τη Volvo Cars και τη Geely Automobile. Το 2017, η Geely επένδυσε 3,9 δισ. δολάρια για να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της Volvo AB, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορτηγών στον κόσμο.

Η Geely ανέλαβε επίσης τον έλεγχο της βρετανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Lotus το 2017, ενώ το 2013 εξαγόρασε την Manganese Bronze Holdings, διασώζοντας τον κατασκευαστή εικονικών μαύρων ταξί του Λονδίνου και συμμετέχοντας στη διοίκηση. Η London Electric Vehicle Co., όπως είναι γνωστή η εταιρεία ταξί, ετοιμάζεται να λανσάρει φέτος ένα νέο ηλεκτρικό βαν.

Μια άλλη κινεζική εταιρεία, η BAIC Group, λέγεται πως αναζητά μεγαλύτερο μερίδιο στη Daimler. Η BAIC, που αποτελεί τον κύριο εταίρο της κινεζικής κοινοπραξίας της Daimler, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να διπλασιάσει το μερίδιό της σε περίπου 10% και να αποκτήσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς στοχεύει να υπερκεράσει την ανταγωνίστρια Geely, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

 

Προηγούμενο άρθροAudi RS: φιλοσοφία και λεπτομέρειες κατασκευής
Επόμενο άρθροH Aston Martin αναδιοργανώνεται και αλλάζει CEO