Για να πραγματοποιηθεί η δέσμευση της Pepsico Positive για δημιουργία περιεκτικής κυκλικής αλυσίδας αξίας και απανθρακοποίηση έως το 2040, η Frito-Lay εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, στο South Charlotte PEC (Κέντρο Ανταλλαγής Προϊόντων) της Βόρειας Καρολίνας.

Η Positive, βασική στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της PepsiCo για τις επόμενες δεκαετίες, στοχεύει σε βιώσιμο πλανήτη με θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες, τους ανθρώπους και το περιβάλλον. “Η PepsiCo Positive είναι το μέλλον της εταιρείας μας”, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος και CEO της PepsiCo, Ramon Laguarta, “μια θεμελιώδης μεταμόρφωση του τι κάνουμε και πώς το κάνουμε για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και κοινή αξία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και το ανθρώπινο κεφάλαιο”. Στο πλαίσιο αυτό η PepsiCo έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2040 — μία δεκαετία νωρίτερα από ό,τι ζητούσε η Συμφωνία του Παρισιού. Έως το 2030, σχεδιάζεινα μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου  (Πεδίο 1 και 2 κατά 75% και Πεδίο 3 κατά 40%) σε σύγκριση με το 2015.

Υποστηριζόμενη από στρατηγικές συνεργασίες με την τοπική εταιρεία κοινής ωφελείας eTransEnergy και την εταιρεία λύσεων φόρτισης Atom Power, η δέσμευση συνεπάγεται την κατασκευή 700 EV μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό περιλαμβάνει στόλο 28 βαν Ford E-Transit και μεγάλη ποικιλία λύσεων φόρτισης, προς εξυπηρέτηση των μελλοντικών ηλεκτρικών αμαξοστασίων της Frito-Lay, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το νέο PEC εξυπηρετεί καταστήματα λιανικής και πρατήρια καυσίμων της περιοχής και δέχεται μεγάλη διέλευση οχημάτων ημερησίως, κατά μέσο όρο 800 μιλίων, θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία μειώνοντας τα αέρια θερμοκηπίου (GHG) κατά 260 μετρικούς τόνους ετησίως.

Φωτογραφία: Ford E-Transit, όχημα παράδοσης της Frito-Lay 

Προηγούμενο άρθροΗ καμπάνια «Pixel by Pixel» της Hyundai Motor
Επόμενο άρθροΤο Volvo EX30 στους φιναλίστ του Car of the Year