Η Webfleet, κορυφαίος πάροχος λύσεων διαχείρισης στόλου, θυγατρική της Bridgestone, συνέδεσε την Ford στο πρόγραμμα OEM.connect για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τηλεματικής. 

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα OEM.connect, η Ford θα παρακάμψει τη διαδικασία εγκατάστασης εξοπλισμού συνδεσιμότητας στα επιβατικά αυτοκίνητα και βαν της, με απευθείας πρόσβαση στην τεχνολογία τηλεματικής του OEM.connect. Το μόνο που χρειάζεται για την σύνδεση οχημάτων στο OEM.connect είναι ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος (VIN).

Το OEM.connect, που έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλούς μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, υποστηρίζει τους υπεύθυνους στόλου στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του στόλου τους και στον πλήρη έλεγχο του λειτουργικού κόστους μέσω εφαρμογών Webfleet, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών απόδοσης και κατανάλωσης καυσίμου. Μέσω των εφαρμογών κινητών της Webfleet, το OEM.connect προσφέρει εντοπισμό και διαχείριση στόλου σε πραγματικό χρόνο, από ενδείξεις πίεσης ελαστικών, έως ενημερώσεις ασφάλειας οδηγών και αρχείο καταγεγραμμένων δεδομένων στόλου, παρέχοντας στους υπεύθυνους πληροφορίες ζωτικής σημασίας από προηγούμενες δραστηριότητες.

Η ταχεία υιοθέτηση του OEM.connect δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Webfleet ανέφερε στην πρώτη της περυσινή αναφορά Electrifying Data, πως οι εμπορικοί στόλοι μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15 τόνους CO2 ανά όχημα με την χρήση τηλεματικής.

Τα δεδομένα OEM που συλλέγει η Webfleet είναι ζωτικής σημασίας και για την υποστήριξη των υπευθύνων στόλου για βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας, την μείωση του κόστους και τη δημιουργία ενός πολύ ασφαλέστερου και πράσινου στόλου. Το απόρρητο των δεδομένων διασφαλίζεται από την πιστοποιημένη υπηρεσία ISO/IEC 27001:2013.

Τα οχήματα της Ford διαθέτουν πρόσβαση στο OEM.connect στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία,ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο μέλλον.


Το Connected Fleets Conference είναι προ των πυλών! Για να ανακαλύψετε τα πλήρη οφέλη των συνδεδεμένων λύσεων και να δρέψετε τους καρπούς τους, συναντηθείτε με τους ευρωπαίους fleet managers στις Βρυξέλλες στις 27-28 Μαρτίου. Εγγραφείτε εδώ! 

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Buses κλείνει το εργοστάσιό της στο Βρότσλαβ
Επόμενο άρθροΗ BMW Σφακιανάκης παρουσίασε την BMW i7