Η Ford παρουσίασε το Transit 5,0 τόνων

Η Ford λανσάρισε ένα νέο μοντέλο Transit βαρέως τύπου με μικτό βάρος 5,0 τόνων και ικανότητα ωφέλιμου φορτίου άνω των 2.500 Kg. Το νέο Transit 5,0 τόνων προσφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα παραλλαγών με αναβαθμισμένη ανάρτηση, σύστημα μετάδοσης κίνησης και φρένα.

Το νέο μοντέλο φέρει πετρελαιοκινητήρα 170PS Heavy Duty Truck (HDT) και διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Διατίθεται ως βαν, με ωφέλιμο φορτίο 2.383 Kg ή ως πλαίσιο με καμπίνα. Η εργοστασιακή επίπεδη βάση της Ford επιτρέπει ωφέλιμο φορτίο 2.558 Kg.

Σύμφωνα με την Ford το Transit 5,0 τόνων απευθύνεται σε στόλους κοινής ωφέλειας και κατασκευαστικούς, αλλά επίσης προσφέρεται για μετατροπές προς εξυπηρέτηση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και διαχειριστές δημοσίων μεταφορών.

Το Ford Transit των 5,0 τόνων διατίθεται σε ευρεία γκάμα πλαισίων καμπίνας, προσφέροντας επιλογή τριών μεταξονίων, τεσσάρων πλαισίων διαφορετικού μήκους και μονές ή διπλές καμπίνες με καθίσματα έως και για επτά επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις κάθε επιχείρησης.

Όλες οι παραλλαγές 5,0 τόνων Transit διαθέτουν κίνηση στους πίσω τροχούς για βέλτιστη έλξη σε πλήρη φόρτωση και είναι εξοπλισμένες με κινητήρες HDT της Ford για βέλτιστη αντοχή, επιδόσεις και απόδοση καυσίμου. Ο κινητήρας ντίζελ EcoBlue 170PS των 2.0 λίτρων αποδίδει ροπή έως 390Nm και συνδέεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford.

Η αυξημένη δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου του Transit 5,0 τόνων απαιτεί αναβαθμισμένη μηχανική και, ταυτοχρόνως, ευκολία συντήρησης και λειτουργίας. Το πλαίσιο διαθέτει αναβαθμισμένα συστήματα πλήμνης (μουαγιέ) και τροχών και φαρδύτερα πίσω ελαστικά 205 mm, καθώς και νέα αναβαθμισμένα φρένα στον πίσω άξονα.

Τα βαν διαθέτουν επίσης ενισχυμένη δομή και βοηθητικά αμαξώματος προς υποστήριξη βαρύτερων φορτίων. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται από τα τέλη Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan γιορτάζει τα 10 χρόνια του JUKE
Επόμενο άρθροGreat Place to Work: Daimler Mobility και Volvo Group