Ο κύκλος εργασιών της Ford Motor Ελλάς ΑΕΒΕ για το 2017 ανήλθε σε 83 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπως αποκαλύπτουν τα οικονομικά της στοιχεία. 

Η εταιρεία είχε κέρδη προ φόρων 8,4 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι 7,4 εκατ. ευρώ το 2016. Τα καθαρά κέρδη το 2017 ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, έναντι 4,6 εκατ. ευρώ το 2016. H Ford Motor Ελλάς απασχολεί 20 άτομα ως έμμισθο προσωπικό (2016: 20) και 14 άτομα μέσω εταιρείας απασχόλησης (2016: 13).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, τη διανομή και την προώθηση επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων Ford μέσω δικτύου αντιπροσώπων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η Ford ήταν πρώτη στις πωλήσεις ελαφρών φορτηγών στην Ελλάδα το 2018 με μερίδιο 19% (18,9% το 2017) και 11η στις πωλήσεις επιβατικών με 4% (4,4% το 2017) της αγοράς (στοιχεία ΣΕΑΑ).

Η Ford Motor Ελλάς ελέγχεται κατά 100% από την Ford Motor Company, εταιρεία η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας Delaware των ΗΠΑ. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Dearborn στο Michigan. Οι μετοχές της Ford Motor Company είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία, που ίδρυσε το 1903 ο Henry Ford, έχει συνολική παραγωγή περισσότερων από 300 εκατ. οχήματα, απασχολεί 200 χιλιάδες περίπου άτομα, διαθέτει 60 εργοστάσια και έχει παρουσία σε πάνω από 200 περιοχές ανά τον κόσμο. Εκτός από τη Ford, η εταιρεία είναι κάτοχος των μαρκών Ford Credit και Lincoln.

Τα επαγγελματικά οχήματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιχείρησης, καθώς αναπτύσσουμε την ηγετική μας θέση με τις πωλήσεις σε 25 χρόνια, δήλωσε πρόσφατα ο Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales and Service της Ford of Europe

Πρόσφατα, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της, που στοχεύει σε βραχυπρόθεσμη κερδοφορία και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της στο μέλλον. Έτσι, αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο και μειώνει θέσεις εργασίας και γραμμές παραγωγής στην Ευρώπη.

Παράλληλα, τοποθέτησε τον Steve Hood στη διεύθυνση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του θεμελιώδους επανασχεδιασμού της στην περιοχή, που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και στην παροχή σχετικών υπηρεσιών.

Ακόμα, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Volkswagen σχετικά με μια παγκόσμια συμμαχία για την ανάπτυξη αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροO Νάσος Κραββαρίτης Διευθυντής Marketing της Kia Hellas
Επόμενο άρθροΟι πελάτες της Volkswagen συναρμολογούν το δικό τους e-Golf