Η Ford τοποθέτησε τον Steve Hood στη διεύθυνση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της στην Ευρώπη, με τίτλο Director, Electrified Vehicles, Ford of Europe. Πρόκειται για μια νεοσύστατη θέση καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σε “έναν θεμελιώδη επανασχεδιασμό” στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και στην παροχή σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Ο 55χρονος Steve Hood μετακινείται από τον προηγούμενο ρόλο του ως επικεφαλής του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των υπηρεσιών της κινεζικής κοινοπραξίας της Ford, Changan Ford. “Ο διορισμός ενός αποκλειστικού διευθυντή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη είναι κρίσιμος καθώς επανασχεδιάζουμε την δραστηριότητά μας για το μέλλον”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης Steve Armstrong.

Ο Steve Hood συγκεντρώνει μια ομάδα που υποστηρίζει την είσοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτροκίνητα οχήματα «σε μεγαλύτερη κλίμακα”, δήλωσε η Ford. Πριν μετακομίσει στην Κίνα το 2016, εργάσθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου αντιπροσώπων της Ford, TrustFord, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επίσης αναλάβει κατά καιρούς διάφορους ανώτερους ρόλους πωλήσεων και μάρκετινγκ στην Ευρώπη. Θα ανφέρεται στους Steven Armstrong, group vice president and president, Europe, Middle East & Africa, και στον Ted Cannis, global director, Electrified Vehicles.

Η Ford έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει πολύ λίγα για τα ευρωπαϊκά της σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό SUV παγκοσμίως το 2020, ενώ στην Ευρώπη σχεδιάζει να πωλήσει μια plug-in υβριδική έκδοση του βαν Transit Custom το επόμενο έτος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα λανσάρει 16 αποκλειστικά οχήματα μπαταρίας μέχρι το 2022 σε τουλάχιστον δύο συγκεκριμένες πλατφόρμες EV, αν και η Κίνα αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος αυτής της προώθησης μέσω της κοινοπραξίας της με την Zotye.

Η Ford βρίσκεται σε “διερευνητικές συνομιλίες” με την VW για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως έχει ήδη αναφερθεί από το Reuters, σύμφωνα με πηγές του. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν πιθανές συνεργασίες σε διάφορες περιοχές και ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen, Frank Witter, ανέφερε πρόσφατα ότι η VW θα μπορούσε θεωρητικά να μοιράζεται την πλατφόρμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου MEB με την Ford.

Προηγούμενο άρθροMicrolino: Έτοιμοι για την οδική δοκιμή του προτύπου
Επόμενο άρθροΒιώσιμη κερδοφορία, εξηλεκτρισμός & παγκόσμια παρουσία για την Opel