Η Ford αποκάλυψε το E-Transit – μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ευπώλητου βαν που διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και υπηρεσίες συνδεδεμένου οχήματος και τις δυνατότητες και μετατροπές καθώς και την υποστήριξη που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες στόλων.

Το στάνταρ μόντεμ FordPass Connect παρέχει συνδεσιμότητα για βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού και της πληρωμής για φόρτιση καθ΄οδόν. Η αναβάθμιση του συστήματος πλοήγησης και άλλων χαρακτηριστικών θα πραγματοποιείται ασύρματα.

Το Pro Power Onboard μετατρέπει το E-Transit σε κινητή πηγή ισχύος έως και 2,3 kW για χρήση εργαλείων και επαναφόρτιση εξοπλισμού στους τόπους εργασίας – μια απόλυτη καινοτομία για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη.

Το E-Transit διαθέτει εμβέλεια WLTP έως 350 χλμ – περίπου τρεις φορές την απόσταση που καλύπτει καθημερινά ο μέσος οδηγός στόλου στην ΕΕ.

Τα μικρότερα έξοδα συντήρησης συμβάλλουν σε εξοικονόμηση 40% του κόστους ιδιοκτησίας / χρήσης έναντι των μοντέλων ντίζελ. Το E-Transit χρειάζεται σέρβις άπαξ ετησίως, για απεριόριστα χιλιόμετρα.

Το E-Transit προσφέρει στους ευρωπαίους πλούσια επιλογή αμαξωμάτων, μήκους, ύψους οροφής και μικτού βάρους, με 25 πιθανές παραλλαγές. Το ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 1.616 κιλά για το βαν και στα 1.967 κιλά για τα μοντέλα καμπίνας πλαισίου. Το E-Transit έρχεται την άνοιξη του 2022.

“Η Ford είναι ηγέτης στα επαγγελματικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και η μετάβαση των οχημάτων στόλου σε μηδενικές εκπομπές, ειδικά για το ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα τελικής παράδοσης, είναι κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου μας ουδέτερου άνθρακα έως το 2050”, δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford. “Η Ford συνεχίζει την καμπάνια που ξεκίνησε με τα βραβευμένα Transit Custom Plug-In Hybrid και EcoBlue Hybrid. Είναι καλό για τον πλανήτη και αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, με μικρότερο λειτουργικό κόστος και νέες συνδεδεμένες τεχνολογίες, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις”.

Η Ford κατασκευάζει οικογενειακά οχήματα Transit επί 55 χρόνια και επαγγελματικά οχήματα από το 1905. Η εταιρεία θα κατασκευάσει τα E Transit για ευρωπαίους πελάτες στο εργοστάσιο Ford Otosan Kocaeli, στην Τουρκία, παράλληλα με το βραβευμένο Transit Custom Plug-In Hybrid. Το όχημα θα παράγεται για πελάτες της Βόρειας Αμερικής στο εργοστάσιο του Kansas City, στο Claycomo του Missouri.

 

Προηγούμενο άρθροΠωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων +12%
Επόμενο άρθροΗ πρώτη BMW iX ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία