Η FlexCar ανακοίνωσε νέο γύρο χρηματοδότησης που εκτοξεύει τα συνολικά επενδυτικά κεφάλαια της ελληνικής scale-up στα 300 εκατ. ευρώ σε διάστημα μόλις δύο ετών (τόσο σε ίδια κεφάλαια, αλλά και σε μορφή δανείων).

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το έγκριτο αμερικανικό fund Data Point Capital, φημισμένο για τις κορυφαίες αποδόσεις από επενδύσεις σε πρωτοποριακές εταιρείες των κλάδων του Internet, του E-commerce και των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο προστίθεται στη μετοχική σύνθεση της FlexCar και απαρτίζεται από επενδυτές που οι ίδιοι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Επίσης, συμμετοχή είχαν και οι Seaya Ventures και VentureFriends που έχουν επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία, καθώς και άλλοι επενδυτές, καταδεικνύοντας τη συνεχή εμπιστοσύνη τους και ανανεώνοντας τη στήριξή τους στην αναπτυξιακή πορεία της FlexCar.

Γιώργος Δεσύλλας, ιδρυτής και CEO της FlexCar (αριστερά) και Γιώργος Μπιζάς, συνιδρυτής και πρόεδρος του FlexCar Group

Τα νέα κεφάλαια που προστέθηκαν στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου FlexCar, θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, όπως επίσης και για την ενίσχυση σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την εισαγωγή εξελιγμένων τεχνολογιών στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.

Παράλληλα, παραμένοντας πιστή στο όραμα και τα σχέδια ανάπτυξής της, η FlexCar προχώρησε στην επέκτασή της στο Μεξικό, ανοίγοντας γραφείο με την FlexAuto Mexico που φιλοξενείται στο εμβληματικό κτίριο της Ισπανικής Πρεσβείας στο Μέξικο Σίτι και διαθέτοντας ήδη στην αγορά τα πρώτα οχήματα προς μίσθωση. Η Λατινική Αμερική είναι ο νέος σταθμός της εταιρείας για την εδραίωση της παρουσίας της εκτός των Ευρωπαϊκών συνόρων, με το συνδρομητικό μοντέλο car-as-a-service που προσφέρει η FlexCar να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό του Μεξικού, οδηγώντας σε υψηλή ζήτηση των υπηρεσιών της εταιρείας από τους πρώτους κιόλας μήνες δραστηριότητάς της. Το ντεμπούτο της FlexCar στη νέα ήπειρο συμβαδίζει με το στρατηγικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και σηματοδοτεί την είσοδο σε δυναμικές παγκόσμιες αγορές, που ξεκλειδώνουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων και υπηρεσιών leasing.

Άλλωστε, η FlexCar ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την ευέλικτη μίσθωση οχημάτων (flexible leasing) στην ελληνική αγορά, καταφέρνοντας γρήγορα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς σε μόλις δύο χρόνια, αποκτώντας γερές βάσεις για τη διεθνή της διεύρυνση. Εκτός της Ελλάδας, το Μεξικό έρχεται να προστεθεί στις αγορές της FlexCar Κύπρου και της FlexAuto Ιταλίας, στις οποίες ο Όμιλος FlexCar διαθέτει ήδη παρουσία, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό οικοσύστημα σε παγκόσμια κλίμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η FlexCar έχει “βάλει στο δρόμο” σε χρόνο ρεκόρ πάνω από 10.000 οχήματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας τα προηγούμενα έτη το μεθοδικό σχεδιασμό προμήθειας, που της εξασφάλισε μεγάλο όγκο καινούργιων ετοιμοπαράδοτων οχημάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση και τις ανάγκες των πελατών της.

Επιπλέον, από τα τέλη του 2021 η εταιρεία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την OpenCars, ένα εξειδικευμένο business unit, που εμπορεύεται τα αυτοκίνητα του στόλου της FlexCar, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους στο πλαίσιο των υπηρεσιών μίσθωσης. Τα οχήματα αυτά έχουν γνωστό ιστορικό και διατίθενται προς πώληση στην αγορά με την υπογραφή της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Ομίλου της FlexCar. Η OpenCars παρέχει μια λύση, που ολοκληρώνει ιδανικά την προσφορά της FlexCar στο οικοσύστημα υπηρεσιών ευέλικτου leasing, συμπληρώνοντας το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που διαθέτει η εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες κάθε ιδιώτη και επαγγελματία. Μάλιστα, στα πλάνα της FlexCar είναι μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσει στην επέκταση του εγχειρήματος της OpenCars και στις αγορές του εξωτερικού, αξιοποιώντας το αποτύπωμα και το δίκτυο του Ομίλου της σε Ευρώπη και Αμερική.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η FlexCar διανύει την 5η συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά υγιή εικόνα βάσει των οικονομικών της αποτελεσμάτων, που φέρνει τη σταθερή και συνεχή εμπιστοσύνη Ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών, αλλά και των πελατών της. Ο Όμιλος της FlexCar καταγράφει τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο και απασχολεί μια ομάδα 200 ατόμων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μεξικό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ευέλικτης μίσθωσης και εξαιρετικής εμπειρίας εξυπηρέτησης.

Προηγούμενο άρθροNέα μοντέλα στόλου, επισκόπηση του Fleet Europe
Επόμενο άρθροHyundai Motor: έξι βραβεία στα iF Design Awards