Fisker, Project Ronin

Η Fisker παρουσίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την μορφή του τρίτου της μοντέλου, του Project Ronin, που φιλοδοξεί να είναι το σπορ EV με την μεγαλύτερη αυτονομία.

Το Project Ronin θα είναι το τρίτο όχημα της Fisker, μετά το Fisker Ocean SUV και το Fisker Pear.

Η αναγγελία του Project Ronin πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του crossover Ocean, τον Νοέμβριο, δείχνει την επιθυμία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να επιταχύνει την επέκτασή της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

“Στόχος είναι η επίτευξη της μεγαλύτερη αυτονομίας στον κόσμο για EV παραγωγής, σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλή απόδοση», δήλωσε ο CEO, Henrik Fisker. “Το Project Ronin θα αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της μηχανικής μας, του συστήματος κίνησης και του λογισμικού μας”.

Fisker, Project Ronin

Η κωδική ονομασία προέρχεται από την ομότιτλη ταινία, με τα περίφημα κυνηγητά αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη του προτύπου Ronin ξεκίνησε πέρυσι με στόχο τη δημιουργία ενός φουτουριστικού σπορ αυτοκινήτου Grand Touring, κατάλληλου για μεγάλες διαδρομές, μεταφέροντας τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους.

Ο Henrik Fisker ζήτησε από την ομάδα μηχανικών να χρησιμοποιήσει τα πιο προηγμένα ελαφρά υλικά και να επικεντρωθεί στην αυτονομία, τις επιδόσεις και τη συνολική οδηγική εμπειρία. Το Project Ronin θα διαθέτει αεροδυναμική τεχνολογία και καινοτόμο σχεδιασμό συστοιχίας μπαταριών, ενσωματωμένη στη δομή του οχήματος.

Η Fisker επιδιώκει αυτονομία 885 χλμ (550 μιλίων) και υπερβαίνει την αυτονομία του Lucid Air, η οποία ανέρχεται στα 835 χλμ (520 μίλια). Το GT θα διαθέτει μοναδικές πόρτες για ευκολότερη είσοδο και έξοδο και πολυτελές, βιώσιμο vegan εσωτερικό νέας, προηγμένης σχεδίασης.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του Project Ronin το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μετά την παρουσίαση του προτύπου τον Αύγουστο του 2023. Η τιμή του Ronin προβλέπεται να ανέρχεται περίπου στα 200.000 δολάρια.

Το GT θα διαθέτει μοναδικές πόρτες για ευκολότερη είσοδο και έξοδο και πολυτελές, βιώσιμο vegan εσωτερικό νέας, προηγμένης σχεδίασης.

Η Fisker παρουσίασε το Ocean για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV εμφανίστηκε ως άμεσος ανταγωνιστής των Audi E-Tron και BMW iX, με δύο επιλογές συστοιχιών μπαταριών. Φημολογείται πως η Fisker χρησιμοποιεί στο Ronin συστοιχία μπαταριών, η οποία πολύ πιθανόν να διαθέτει την ικανότητα Powerbank των μπαταριών του Ocean και να τροφοδοτεί με ρεύμα άλλα EV και εξωτερικές συσκευές.

Εν μέσω της όλης διαδικασίας ανάπτυξης, η Fisker θα αποκαλύψει το δεύτερο crossover της, το Pear, που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Φωτογραφίες: Fisker

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι παραγγελίες για την Alfa Romeo Tonale hybrid
Επόμενο άρθροStellantis: αύξηση 12% στα καθαρά έσοδα Α’ τριμήνου