Η διεθνής εταιρεία leasing Athlon ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το δυναμισμό μιας νεοφυούς εταιρείας που βασίζεται στη μακρόχρονη εμπειρία της μητρικής της .

Αποτελεί μέρος της εξειδικευμένης ολλανδικής εταιρείας leasing και επιχειρηματικής κινητικότητας Athlon, ιδιοκτησίας της Daimler. Ο κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου δραστηριοποιείτο ως Daimler Fleet Management μέχρι τον Οκτώβριο, με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του να υποστηρίζονται από τη Zenith.

Προσέγγιση πολλαπλών μαρκών

Ενώ το νέο όνομα στο ΗΒ υπογραμμίζει την προσέγγιση πολλαπλών μαρκών της Athlon (τα αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz αντιπροσωπεύουν περίπου τα μισά από τα 14.000 οχήματά της), η νέα επωνυμία σημαίνει πολλά περισσότερα, με δημιουργία εντελώς νέας δραστηριότητας.

Η Tricia Wolfe, διευθύνουσα σύμβουλος της Athlon UK, δήλωσε: “αναπτύξαμε αποκλειστικά δικό μας τοπίο πληροφορικής στο ΗΒ, χωρίς καθόλου παλαιά συστήματα. Πρόκειται για εντελώς νέο IT και ψηφιακό τοπίο, εξαιρετικό για τον πελάτη”.  Αναζητούσε μοντέλα βέλτιστης πρακτικής σε όλο το δίκτυο της Athlon – η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 11 χώρες – υιοθετώντας ορισμένα εσωτερικά συστήματα, παράλληλα με εξωτερικά πρωτοποριακά συστήματα.

“Για παράδειγμα, θεσπίσαμε το διεθνές εργαλείο remarketing της Athlon, που χρησιμοποιείται ως κοινή πλατφόρμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο επιτρέπει διασυνοριακό και απευθείας remarketing σε τελικούς χρήστες”, δήλωσε η κ. Wolfe.

Η διεθνής δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική

Η διεθνής ισχύς της Athlon παρέχει επίσης στη βρετανική εταιρεία μια ισχυρή προοπτική πολυεθνικών πελατών στόλου, “και η διεθνής δραστηριότητα αποτελεί βεβαίως σημαντικό κομμάτι της μελλοντικής στρατηγικής μας ανάπτυξης”, δήλωσε η κ. Wolfe.

Το rebranding παρουσιάζει επίσης μια ευκαιρία για την Athlon UK να επικοινωνήσει με τους υπάρχοντες πελάτες το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και τον τρόπο που παρέχει τις υπηρεσίες της. Η πολύπλοκη αγορά στόλου του Ηνωμένου Βασιλείου αλλάζει ραγδαία, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υπηρεσίες κινητικότητας για τη συμπλήρωση της πιο παραδοσιακής πλήρους μίσθωσης υπηρεσιών, συμπλήρωσε η κ. Wolfe.

Λύσεις κινητικότητας

“Η Athlon δραστηριοποιείται σε λύσεις κινητικότητας σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές της, όπου παρέχει μερικές βραβευμένες λύσεις, όπως την Athlon Flex, που περιλαμβάνει τη λύση ChangeMyCar (μια εξαιρετικά ευέλικτη προσφορά leasing) και την Second Drive (leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε επιχειρήσεις), και το ΗΒ θα επωφεληθεί από τις εμπειρίες της ευρύτερης κοινότητας Athlon”, όπως είπε.

“Θα προσφέρουμε προσαρμοσμένες λύσεις προς κάλυψη των αναγκών των πελατών μας, για παράδειγμα, μέσω μοντέλων ενοικίασης και συνδρομής και αυτό θα καταστήσει τις λύσεις μας κινητικότητας πιο ευέλικτες. Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη λύση ακριβώς που επιθυμούν”. Η κ. Wolfe αποτυπώνει το πνεύμα αυτού του οράματος λέγοντας: “Κινητικότητα από χρόνια σε λεπτά”.

Προσιτή τιμή, ευελιξία και βιωσιμότητα

Η ζήτηση για κινητικότητα ως υπηρεσία εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με την παραδοσιακή ζήτηση για αυτοκίνητα και βαν, αλλά αναφύονται τρία βασικά θέματα εταιρικής αντιμετώπισης του στόλου – προσιτή τιμή, ευελιξία και βιωσιμότητα, όπως είπε.

Η πανδημία του κορωνοϊού επεσήμανε την ανάγκη οικονομικής δυνατότητας και ευελιξίας, με τους πελάτες να επιθυμούν να παρατείνουν τις συμβάσεις leasing, αντί να δεσμευτούν με νέες, ενώ αξιολογούν τα σχέδιά τους για το μέλλον. Και καθώς οι διανυόμενες αποστάσεις των επιχειρήσεων μειώνονται λόγω των περιοριστικών μέτρων και των βιντεοσυσκέψεων, οι συμβάσεις leasing βάσει χιλιομετρικών αποστάσεων είναι πιθανόν να μειωθούν. Η αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα προωθεί επίσης ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με ένα πλήθος εργαζομένων που δεν είχαν επιλέξει χρήση εταιρικού αυτοκινήτου να εξετάζουν την επιστροφή σε αυτό.

“Παρατηρούμε σημαντική αύξηση των EV και PHEV, κυρίως από τον δημόσιο τομέα”, σημείωσε η κ. Wolfe. “Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει πλέον μεγάλες ελαφρύνσεις τελών για αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών για την επόμενη τριετία και, όσο η προσφορά και οι υποδομές καλύπτουν τη ζήτηση, αναμένουμε να συνεχιστεί η ανάπτυξη”.

Η Athlon αισιοδοξεί για τις υπολειπόμενες τιμές EV, εκτιμώντας πως τα οχήματα μπαταρίας θα είναι πολύ διαδεδομένα σε τρία χρόνια και πως η τεχνολογία αυτή είναι ιδανική για δεύτερο αυτοκίνητο στα περισσότερα νοικοκυριά.

“Αλλά είναι προφανές πως πρέπει να έχουμε σαφή στρατηγική για τη δεύτερη ζωή των EV, ώστε η αγορά μεταχειρισμένων να μπορεί να υποστηρίξει το πλήθος οχημάτων που θα διαθέσει η αγορά στόλου τα αμέσως επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε η κ. Wolfe.

Οικογένεια Daimler

Ως μέρος της ευρύτερης οικογένειας Daimler, η Athlon έχει πρόσβαση στα προϊόντα και τις γνώσεις που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρο τον όμιλο. Η νέα δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει την έδρα της στο Milton Keynes, κοντά στην βρετανική έδρα της Mercedes-Benz Financial Services και θα συνεργαστεί στενά με την αδελφή εταιρεία.

“Υπάρχει μια ισχυρή σχέση, αλλά αμφότερες οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και τομείς εμπειρίας”, ανέφερε η κ. Wolfe. “Η Athlon είναι εξειδικευμένη στον στόλο και συμπληρώνει την προσφορά της Mercedes-Benz Financial Services με μια σειρά προϊόντων για το σύνολο του στόλου του πελάτη, ανεξαρτήτως μάρκας οχήματος. Δραστηριοποιούμαστε στο σύνολο της αγοράς και όχι μόνο μέσω του δικτύου λιανικής”.

Ενώ ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας κινητικότητας της Daimler και της κληρονομιάς της Athlon εμπνέει την εμπιστοσύνη των πελατών στη νέα Athlon UK, η κ. Wolfe επιθυμεί η νέα εταιρεία να διαθέτει τη δική της κουλτούρα και ενεργητικότητα.

“Η Athlon UK μοιάζει με start-up, ενώ η Mercedes-Benz Financial Services είναι ένας πολύ μεγάλος, καθιερωμένος οργανισμός. Οι κουλτούρες είναι συμπληρωματικές, αλλά διαφέρουν”, όπως τόνισε.

 

 

Προηγούμενο άρθροBeyond100: Η νέα στρατηγική της Bentley Motors
Επόμενο άρθροΈρευνα συμπεριφοράς καταναλωτών της McKinsey