Το εργοστάσιο του Groupe PSA στο Rüsselsheim

Συμφωνία απoδοτικότητας με το συμβούλιο εργαζομένων καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση επενδύσεων. Έτσι, ο Όμιλος PSA επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να κατασκευάσει το νέο Astra σε δύο εργοστάσια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Rüsselsheim. Το νέο Astra, που θα έχει ισχυρή συνεισφορά στην ηλεκτροκίνηση της μάρκας Opel, θα παράγεται μαζί με το Insignia στις γραμμές παραγωγής του Rüsselsheim στη Γερμανία. 

Το νέο Opel Astra 

Μετά την υπογραφή συμφωνίας με το συμβούλιο εργαζομένων και το IG Metall και όπως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα PACE!, ο Όμιλος PSA θα επενδύσει στο εργοστάσιο του Rüsselsheim και θα στηρίξει τη βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων με την παραγωγή της επόμενης γενιάς Opel Astra, από το 2021.

Το Astra αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Opel. Η επόμενη γενιά, βασισμένη στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA, θα επιτρέψει επίσης την παραγωγή μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης του compact bestseller στο Rüsselsheim. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν περαιτέρω βελτιώσεων της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας του εργοστασίου. Η ναυαρχίδα της Opel, το Insignia, θα συνεχίσει επίσης να παράγεται στο Rüsselsheim.

“Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το εργοστάσιο του Rüsselsheim. Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει την εργασία σε δύο βάρδιες και θα εξασφαλίσει το βιώσιμο μέλλον του εργοστασίου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller.

Η συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων επιτρέπει στους υπαλλήλους που εργάζονται στην παραγωγή οχημάτων και γεννήθηκαν από το 1963 και πριν, να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα μερικής συνταξιοδότησης. Επιπλέον, θα επαναλειτουργήσει το εθελοντικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στην παραγωγή οχημάτων. Η συμφωνία ορίζει πως θα προσληφθούν 120 νέοι μαθητευόμενοι ετησίως στο Rüsselsheim τα επόμενα χρόνια.

“Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων να καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους. Το Rüsselsheim θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο βιομηχανικό αποτύπωμα του Groupe PSA”, πρόσθεσε ο κ. Lohscheller.

“Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της αποδοτικότητας και της ποιότητας αποτελεί μέρος του DNA της παραγωγικής διαδικασίας του Ομίλου PSA και το εργοστάσιο του Rüsselsheim έχει πραγματοποιήσει μεγάλες προσπάθειες σε όλους αυτούς τους τομείς”, είπε ο Yann Vincent, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Προμηθευτικής Αλυσίδας του Ομίλου PSA. “Βασίζομαι στη συμβολή του Rüsselsheim στην κατασκευή της επόμενης γενιάς Opel Astra”.

Το Opel Astra, το οποίο σήμερα παράγεται στο Ellesmere Port (Ηνωμένο Βασίλειο) και στο Gliwice (Πολωνία), αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σειράς μοντέλων της Opel από τότε που εισήχθη ως αντικαταστάτης του Opel Kadett, το 1991 και απέσπασε το βραβείο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” το 2016. Το μοντέλο παρήγαγε το εργοστάσιο του Rüsselsheim μεταξύ του 2009 και του 2015.

 

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στη διοικητική ομάδα της Maserati
Επόμενο άρθροΗ Bentley στο Spetses Classic Yacht Regatta 2019