Αύριο, 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 υπογράφεται διαδικτυακά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Volkswagen AG για την μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση του γερμανικού ομίλου στην Αστυπάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κλιμάκιο του VW Group επισκέφθηκε την Καβάλα και τη Θάσο, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη, για επιτόπια αξιολόγηση σε σχέση με τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου. Τελικά επέλεξαν την Αστυπάλαια, μετά από πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης, θα συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου με τον Dr. Herbert Diess, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen.

Στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα θα μετάσχουν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι αρμόδιοι υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας: ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η πρόσβαση στην τελετή θα είναι δυνατή μέσω του καναλιού του Πρωθυπουργού στο YouTube https://www.youtube.com/user/PrimeMinisterGR/

H επένδυση στην Αστυπάλαια αφορά σε πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα ώστε να μετατραπεί η Αστυπάλαια σε “πράσινο” νησί. Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτρικά οχήματα, την παροχή αυξημένων κινήτρων –πέραν των ήδη υπαρχόντων– για την αντικατάσταση των οχημάτων από EV και την τοποθέτηση σημείων φόρτισης, την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού. Τέλος, το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί, με δοκιμές νέων τεχνολογιών για την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Dr. Herbert Diess, Chairman of the Board of Management of Volkswagen Aktiengesellschaft.

Ο Όμιλος Volkswagen με το νέο όραμα “Διαμόρφωση κινητικότητας – για τις επόμενες γενιές” και με την τολμηρή στρατηγική TOGETHER 2025+ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο, δηλώνοντας “Στόχος μας είναι να κάνουμε την κινητικότητα βιώσιμη για εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Η υπόσχεσή μας: Με ηλεκτροκίνηση, ψηφιακή δικτύωση και αυτόνομη οδήγηση, κάνουμε τα αυτοκίνητα καθαρά, ήσυχα, έξυπνα και ασφαλή. Ταυτόχρονα, το βασικό μας προϊόν γίνεται ακόμα πιο διαισθητικό και προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Γίνεται επίσης μέρος της λύσης όσον αφορά sτην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης, ατομικής και προσιτής κινητικότητας στο μέλλον”.

 

 

Προηγούμενο άρθροCitroën κατά Polestar στη Γαλλία
Επόμενο άρθρο10 Nissan e-NV200 για Υπηρεσία Ύδρευσης στο Badajoz