Γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο λογότυπος της Polestar μοιάζει πολύ με το λογότυπο της Citroën

Γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο λογότυπος της Polestar μοιάζει πολύ με το λογότυπο της Citroën. Ως αποτέλεσμα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το λογότυπο αυτό στη Γαλλία για περίοδο έξι μηνών.

Ως απάντηση στην απόφαση, η Polestar απέσυρε τη Γαλλία από τον κατάλογο των χωρών όπου έχει παρουσία στον διεθνή ιστότοπό της. ‘Ετσι η εταιρεία περιλαμβάνει τώρα σε αυτόν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία και Σουηδία). Στην Polestar επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Η εξαμηνιαία απαγόρευση, η οποία ξεκινά εντός τριών μηνών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, έχει ως στόχο να δώσει και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες χρόνο για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Εν τω μεταξύ, η Polestar εξέδωσε εθελοντική ανάκληση ασφαλείας για το νέο Polestar 2 για την αντικατάσταση ελαττωματικών μετασχηματιστών στα περισσότερα παραδοθέντα οχήματα και για την αντικατάσταση της μονάδας ψύξης υψηλής τάσης. Σύμφωνα με την εταιρεία οι αντικαταστάσεις μπορούν να γίνουν σε μία μόνο επίσκεψη στο σέρβις. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η ανάκληση περιλαμβάνει αντικατάσταση ελαττωματικών μετασχηματιστών στα περισσότερα παραδοθέντα οχήματα. Οι μετασχηματιστές μετατρέπουν την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας σε ισχύ για την κίνηση των ηλεκτροκινητήρων. Το σύνολο των παραδοθέντων ελαττωματικών οχημάτων είναι 4.586”.

“Η καμπάνια για σέρβις αφορά στην Μονάδα Ψύξης Υψηλής Τάσης (HVCH). Η HVCH ρυθμίζει τη θερμοκρασία της καμπίνας και της μπαταρίας υψηλής τάσης. Τα ελαττωματικά εξαρτήματα που τοποθετήθηκαν στα αυτοκίνητα της αρχικής παραγωγής πρέπει να αντικατασταθούν. Ο συνολικός αριθμός των ελαττωματικών οχημάτων ανέρχεται στα 3.150”.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ανάκλησης και σέρβις, όλα τα οχήματα θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επικείμενες ασύρματες αναβαθμίσεις (OTA). Αυτό θα επιτρέψει στην Polestar να προωθεί νέο λογισμικό απευθείας στα οχήματα Polestar 2 κάθε φορά που υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις ασύρματα.

Φωτογραφία: λογότυπος Polestar

Προηγούμενο άρθροΤα EV ξεπέρασαν τα ντίζελ τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια