Η έκδοση Platinum του νέου Ford Ranger, του pick-up με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, προάγει την πολυτέλεια σε νέο επίπεδο.

Το νέο Ranger Platinum εντάσσεται στη συναρπαστική οικογένεια επόμενης γενιάς του pick-up μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Ευρώπη 2. Οι αποκλειστικές εξωτερικές λεπτομέρειες και το ξεχωριστό φινίρισμα αναδεικνύουν την ήδη χαρακτηριστική σχεδίαση του Ranger, που συνδυάζεται με μία κομψή και σύγχρονη καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις.

Ο ισχυρός V6 turbo diesel κινητήρας των 3.0 λίτρων της Ford με ισχύ 240 PS, σε συνδυασμό με ένα σύστημα μετάδοσης ειδικά σχεδιασμένο για πολιτισμένη λειτουργία, προσφέρουν ομαλές, αβίαστες επιδόσεις στο ταξίδι και εξαιρετική ροπή για αξιόπιστη μεταφορά φορτίων και ρυμούλκηση έως 3.500 kg. 3

«Το Ford Ranger έχει θέσει τα πρότυπα στους τομείς της απόδοσης, της ευελιξίας και της ικανότητας στην κατηγορία των pick-up οχημάτων, και τώρα γίνεται το πρότυπο και στην πολυτέλεια. Το εντυπωσιακό, νέο Ranger Platinum θα είναι κατάλληλο για πελάτες που εκτιμούν τα επίπεδα άνεσης και τεχνολογίας που συναντά κανείς σε υψηλών προδιαγραφών αυτοκίνητα δρόμου, οι οποίοι βασίζονται στην αντοχή και τη συνολική παραγωγικότητα που διατηρούν σταθερά το Ranger στην Ευρώπη στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων στην κατηγορία των pick-up οχημάτων» δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro στην Ευρώπη.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου της Ford προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη της άνοιξης του 2023.

Το πιο πολυτελές μέχρι σήμερα Ranger της Ford Pro

Το Ranger Platinum διατίθεται αποκλειστικά σε πενταθέσια, διπλοκάμπινη έκδοση και τροφοδοτείται από έναν V6 turbo diesel κινητήρα με χωρητικότητα 3.0 λίτρων της Ford – που χρησιμοποιείται επίσης σε πολυτελή SUV της μάρκας καθώς και στο F-150 στη Β. Αμερική – ο οποίος αποδίδει 240 PS και ροπή 600 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του νέου, ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος μόνιμης τετρακίνησης του Ranger, σε συνδυασμό με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford με προσαρμοζόμενο προγραμματισμό αλλαγών και επανασχεδιασμένες βάσεις που μειώνουν τον θόρυβο και τους κραδασμούς.

Το αποτέλεσμα είναι μια απόδοση με εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά και άμεση απόκριση ανεξαρτήτως συνθηκών, σε συνδυασμό με γενναιόδωρη μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης που φτάνει τα 3.500 kg (με φρένα). Το όχημα προσφέρει επίσης την ίδια εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς φορτίου με όλα τα Ranger, συμπεριλαμβανομένου ενός ωφέλιμου φορτίου που υπερβαίνει τον 1 τόνο. 4

Το εξωτερικό του Ranger Platinum βασίζεται στο μυώδες και λειτουργικό στυλ της οικογένειας Ranger με πιο σοφιστικέ χαρακτήρα. Το νέο μοντέλο τοποθετείται πάνω από την υψηλών προδιαγραφών έκδοση Wildtrak – που συγκέντρωσε στην Ευρώπη το 60% των πωλήσεων του απερχόμενου Ranger.

Η μοναδική μάσκα και το νέο silk-chrome φινίρισμα στις εξωτερικές επιφάνειες του Ranger Platinum πετυχαίνουν μία καθηλωτική πρώτη εντύπωση, που υποστηρίζεται από τις νέες μηχανουργημένες ζάντες αλουμινίου των 20” που διαθέτουν με τη σειρά τους λεπτομέρειες σε high-gloss ebony. Περαιτέρω premium πινελιές περιλαμβάνουν μία πίσω πόρτα που κλείνει απαλά, φιμέ τζάμια και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας μέσα στους matrix LED προβολείς. Οι στάνταρ ράγες οροφής προσθέτουν μία δυναμική εμφάνιση και έξτρα πρακτικότητα.

Στο εσωτερικό, το Ranger Platinum συνδυάζει μία πολυτελή καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις με έξυπνες τεχνολογίες, σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν premium καθίσματα από διάτρητο καπιτονέ δέρμα με ηλεκτρική ρύθμιση σε 10 κατευθύνσεις, λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και κομψές ραφές που δημιουργούν αντίθεση. Οι υφές από σκούρο ξύλο σφενδάμου αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο πολυτέλειας, ενώ ο εκλεπτυσμένος φωτισμός περιβάλλοντος βοηθά στη δημιουργία μιας ήρεμης ατμόσφαιρας στην καμπίνα.

Στο υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό κυρίαρχο στοιχείο είναι οι δύο οθόνες των 12 ιντσών. Ένα πλήρως ψηφιακό σύμπλεγμα αντικαθιστά τα παραδοσιακά όργανα μπροστά από τον οδηγό, μαζί με μία οθόνη αφής σε διάταξη πορτραίτου μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4A της Ford. 5 Το Ranger Platinum περιλαμβάνει επίσης ηχοσύστημα B&O με 8 ηχεία  6 και ασύρματη φόρτιση συσκευών, στάνταρ. 7 Ισχυρή συνδεσιμότητα προσφέρει ένα μόντεμ FordPass Connect, που ανήκει στον βασικό  εξοπλισμό και επιτρέπει την ασύρματη επικαιροποίηση πολλαπλών μονάδων μέσω ενημερώσεων λογισμικού Ford Power-Up, οι οποίες μπορούν να βελτιώνουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

Εκτός από τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του Ranger Wildtrak, η σειρά Platinum περιλαμβάνει επίσης Active Park Assist με Park Out Assist, 8 Blind Spot Information System με Cross-Traffic Alert και Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid και κάμερα 360 μοιρών στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η ευρύτερη γκάμα Ranger στην ιστορία του μοντέλου

Η σειρά Platinum τοποθετείται στην κορυφή της μεγαλύτερης γκάμας εκδόσεων όλων των εποχών που διατίθεται από την Ford Pro για το Ranger. Εκτός από το υψηλών επιδόσεων Raptor και τις εκδόσεις Wildtrak και Limited του Ranger επόμενης γενιάς που ήδη πωλούνται, οι πελάτες στην Ευρώπη μπορούν τώρα να παραγγείλουν τα στιβαρά Ranger XL και XLT που διαθέτουν προδιαγραφές κατάλληλες για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατασκευών, της δασοκομίας καθώς και σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκες.


1 Ford Ranger 3.0L V6 diesel με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων – πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 262-273 g/km (WLTP) και κατανάλωσης καυσίμου 10.0-10.4 l/100 km (WLTP).

2 Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία.

3 Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης ποικίλει ανάλογα με το φορτίο, τη διαμόρφωση του οχήματος, τα αξεσουάρ και τον αριθμό των επιβατών.

4 Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ποικίλει και βασίζεται στα αξεσουάρ και τη διαμόρφωση του οχήματος. Δείτε την ετικέτα στην κολόνα της πόρτας για την ικανότητα μεταφοράς ενός συγκεκριμένου οχήματος.

5 Μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιήστε συστήματα που ελέγχονται μέσω φωνητικών εντολών, όπου αυτό είναι εφικτό. Μερικές λειτουργίες μπορεί να κλειδώσουν όταν το όχημα κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

6 BANG & OLUFSEN© 2021 και B&O© 2021. Τα BANG & OLUFSEN™ και B&O™ είναι εμπορικά σήματα του Bang & Olufsen Group. Άδεια χρήσης από Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

7 Η διαθέσιμη ασύρματη φόρτιση Qi μπορεί να μην είναι συμβατή με όλα τα κινητά τηλέφωνα.

8 Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την προσοχή, την κρίση και την ανάγκη του οδηγού να ελέγχει το όχημα. Συμβουλευτείτε το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης για λεπτομέρειες και περιορισμούς.

Προηγούμενο άρθροH νέα σειρά Abarth 595/695 στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροGreen NCAP: Αξιολόγηση των Ioniq 5, Yaris Cross Hybrid, DS 4