Η έδρα κινητικότητας των BMW και Daimler στο Βερολίνο

www.fleetnews.gr

Στα τέλη Μαρτίου του 2018, η BMW Group και η Daimler ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την ανάπτυξη ενός εργοστασίου παραγωγής κινητήρων. Τώρα οι δύο εταίροι ανακοινώνουν ότι σχεδιάζουν να ορίσουν ως έδρα των κεντρικών τους γραφείων για την παγκόσμιας εταιρεία κινητικότητας το Βερολίνο, την πρωτεύουσα της εγχώριας αγοράς τους και εκτός των εγκαταστάσεων τους στο Μόναχο (BMW) και τη Στουτγάρδη (Daimler).

“Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα σημαντικό παγκόσμιο παράγοντα για συνεχείς και ευφυείς υπηρεσίες mobility. Ως κόμβος δημιουργικότητας και καινοτομίας, το Βερολίνο είναι ακριβώς η σωστή θέση για τα σχέδιά μας”, δήλωσε ο Dieter Zetsche, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars.

“Το μέλλον της κινητικότητας διαμορφώνεται σε μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο. Με το οικοσύστημα που σχεδιάζουμε, θα δημιουργήσουμε λύσεις για την αστική κινητικότητα του αύριο: έξυπνη, άψογα συνδεδεμένη και διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις”, εξήγησε ο Harald Krüger, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν επίσης σε ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση της σύστασης της κοινοπραξίας τους με επίσημη υποβολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι δύο γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας δημιουργούν μια κοινοπραξία για να συνδυάσουν και να επεκτείνουν την προσφορά τους on-demand στους τομείς carsharing, ride-haailing, parking, φόρτισης και πολυτροπικότητας (multimodality).

Αυτή η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει υπηρεσίες στους ακόλουθους τομείς:
1) Multimodal και On-Demand Mobility με κινητήρα Daimler και ReachNow από το BMW Group που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες με απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών προσφορών κινητικότητας – συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων και πληρωμών.
2) Carsharing με Car2Go (Daimler) και DriveNow (BMW Group) που θα λειτουργεί 20.000 οχήματα σε 31 πόλεις.
3) Ride-haailing με mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat που μπορεί να έχει 15,9 εκατομμύρια επιβάτες και περισσότερους από 170.000 οδηγούς που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες.
4) Πάρκινγκ με το ParkNow της BMW Group και Parkmobile Group / Parkmobile LLC από τη Daimler που θα ενισχύσει την προσφορά χωρίς εισιτήριο ή μετρητά για τη στάθμευση αυτοκινήτων στο δρόμο ή θα βοηθήσει στην κράτηση και πληρωμή για στάθμευση σε γκαράζ
5) Φόρτιση με τα ChargeNow και Digital Charging που δίνει πρόσβαση (συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, της χρέωσης και της πληρωμής) σε ένα δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με περισσότερα από 192.000 σημεία παγκοσμίως.
Picture copyright: Daimler AG

Προηγούμενο άρθροΦορολογία εισοδήματος για παραχώρηση εταιρικού οχήματος
Επόμενο άρθροΗ ALD France εγκαινιάζει ιδιωτική πλατφόρμα Leasing