Η Edenred εξαγόρασε το χαρτοφυλάκιο καρτών μισθοδοσίας της Mint, του δεύτερου παίκτη στην αγορά διανομής και διαχείρισης μισθοδοσίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η συμφωνία ενισχύει την ηγετική θέση της Edenred στα ΗΑΕ.

Οι υπηρεσίες διανομής και διαχείρισης μισθοδοσίας έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα εκατομμύρια των ξένων εργαζομένων που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τραπεζικά ιδρύματα των ΗΑΕ. Σχεδόν το 60% του ενεργού πληθυσμού των ΗΑΕ λειτουργεί εκτός τρέχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οικονομική ένταξη

Η Edenred πρωτοπορεί ήδη στην τοπική αγορά των ΗΑΕ με τη λύση C3, η οποία προσμετρά πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες. Τώρα θα προστεθούν σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι που διαθέτουν κάρτες μισθοδοσίας Mint, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και την εφαρμογή για κινητά που σχετίζονται με τη C3.

Η συγχώνευση των δύο λύσεων θα διευκολύνει την οικονομική ένταξη πολλών χιλιάδων εργαζομένων. Για αυτούς, οι κάρτες C3 αποτελούν εγγύηση τακτικής και ασφαλούς πληρωμής. Τους επιτρέπει να κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ και να πραγματοποιούν τόσο φυσικές όσο και ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η C3 επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς που απαιτούν την ιχνηλασιμότητα των μισθών. Είναι ένας εύκολος τρόπος να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής πύλης, ειδικά σε τομείς με πολυπληθείς ομάδες εργαζομένων, όπως ο κατασκευαστικός τομέας ή η διαχείριση εγκαταστάσεων.

Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Μια εφαρμογή που συνδέεται με την κάρτα C3 παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως προσφορές πίστωσης τηλεφώνου, ασφαλείς διεθνείς μεταφορές χρημάτων κλπ.

Η εξαγορά της δραστηριότητας καρτών μισθοδοσίας της Mint, η οποία εξυπηρετεί κυρίως πελάτες στο Αμπού Ντάμπι και αυξήθηκε πολύ το 2019, θα επιτρέψει στην Edenred – η οποία έδρευε μέχρι τώρα κυρίως στο Ντουμπάι, να επεκτείνει το γεωγραφικό της αποτύπωμα στα ΗΑΕ.

2,5 δισ. πληρωμές

Η πλατφόρμα διαμεσολάβησης της Edenred συνδέει 50 εκατομμύρια εργαζόμενους και 2 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους μέσω 830.000 εταιρικών πελατών σε 46 χώρες.

Οι τρείς επιχειρηματικές της δραστηριότητες είναι τα Employee Benefits, οι Fleet & Mobility Solutions και οι Complementary Solutions (συμπεριλαμβανομένων των Υπηρεσιών Εταιρικών Πληρωμών).

Το 2018, ο όμιλος διαχειρίστηκε 2,5 δισεκατομμύρια συναλλαγές πληρωμών μέσω των εφαρμογών, των online πλατφορμών και των καρτών του, που αντιστοιχούσαν σε σχεδόν 30 δισ. ευρώ.

Ο Arnaud Erulin, Chief Operating Officer Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δήλωσε: “Η Edenred βελτιώνει την καθημερινή ζωή των εργαζομένων με χαμηλή ή μη υπάρχουσα τραπεζική δραστηριότητα που διαμένουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω μιας εφαρμογής για κινητά που προσθέτει κάθε χρόνο νέες λειτουργίες. Η εμπορική και τεχνολογική τεχνογνωσία της Edenred επιτρέπει σήμερα σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζομένους να επωφεληθούν από αυτή τη μοναδική πλατφόρμα υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από 400.000 που ήταν πριν από πέντε χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη να επεκτείνουμε την πρόσβαση σε σχεδόν 600.000 κατόχους καρτών Mint.”

Προηγούμενο άρθροTo EK στηρίζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία
Επόμενο άρθροΗ διαμάχη για τα όρια εκπομπών από τα φορτηγά στις ΗΠΑ