Η βρετανική εταιρεία διαχείρισης ελαστικών DTM εξαγόρασε την TyreWatch, που εδρεύει στο Basingstoke (Hampshire). Η Tyrewatch ειδικεύεται στην επιτήρηση ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

Η DTM ανέφερε πως η συμφωνία θα της επιτρέψει να προσφέρει υπηρεσίες καλύτερα προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένες ανάγκες πελατών: “Η προσθήκη της τεχνολογίας TyreWatch και TrailerSmart αποτελεί μια εντελώς συμπληρωματική επέκταση της στρατηγικής μας για τη μείωση του αριθμού των ελαστικών που χρησιμοποιούνται, μέσω έξυπνης παρακολούθησης της φθοράς, της χρήσης και της διάρκειας ζωής των ελαστικών”.

Η DTM διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών συνεργατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 2.400 διαπιστευμένους παρόχους υπηρεσιών, που υποστηρίζουν πελάτες σε όλη τη χώρα, στην Ιρλανδία και την Ευρώπη.

Το σύστημα της TyreWatch χρησιμοποιεί έξυπνες λύσεις ανίχνευσης προβλημάτων σε τροχούς και ελαστικά, κυρίως φορτηγών και λεωφορείων, πριν δημιουργήσουν πρόβλημα, ακόμα και πριν γίνουν αντιληπτά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 και διαθέτει πελάτες στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο John Matthews, Διευθύνων Σύμβουλος της DTM, δήλωσε: “Η DTM και η Tyrewatch μοιράζονται τη στρατηγική και το πάθος παροχής λύσεων στους πελάτες υποστηρίζοντας την αύξηση της παραγωγικότητας των οχημάτων, τη διατήρηση της συμμόρφωσης και τη δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του στόλου τους μέσω μείωσης σπατάλης και βελτιωμένης κατανάλωσης καυσίμου. Η νοοτροπία «πρώτα ο πελάτης» σε συνδυασμό με μια ισχυρή ομαδική κουλτούρα σημαίνει ότι η συγχωνευμένη επιχείρηση θα δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες για πελάτες, συναδέλφους και προμηθευτές, ανυπομονούμε για την επόμενη περίοδο επιτυχίας μας”.

Το κόστος εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε. Η συμφωνία υποστηρίχθηκε από την Palatine Private Equity, η οποία την χαρακτήρισε «σωστά προγραμματισμένη», καθώς ο κλάδος ελαστικών επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη μείωση κόστους, χρόνου εκτός λειτουργίας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστικό NAVARA στο Δήμο Ερμούπολης Σύρου
Επόμενο άρθροΤο νέο Citroën C3 Aircross στην Ελλάδα