Ola Källenius

Ο νέος επικεφαλής της Daimler, Ola Kaellenius, εργάζεται σε ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους για να επιτύχει το στόχο για τα περιθώρια κέρδους, που απειλούνται από τις παγκόσμιες εμπορικές δυσκολίες και δημιουργούν ζητήματα στα εργοστάσια, όπως ανέφερε η Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας.

Ο Ola Kaellenius, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Dieter Zetsche μετά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας (22 Μαΐου), εργάζεται εδώ και μήνες για μια πρωτοβουλία μείωσης κόστους, που ονομάζεται “Move”, με σκοπό να μειώσει το κεντρικό διοικητικό κόστος κατά περίπου 20%,  η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το καλοκαίρι.

Ο κ. Kaellenius έχει δηλώσει ότι η Daimler θα μειώσει σημαντικά το κόστος ανάπτυξης των νέων αυτοκινήτων της Mercedes-Benz μέχρι το 2025 και θα εντείνει τις συμμαχίες με τους ανταγωνιστές της σε μια προσπάθεια βελτίωσης των περιθωρίων.

Ας σημειωθεί ότι οι Ola Källenius και Martin Daum τοποθετούνται Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων της νέας Mercedes-Benz AG και αντίστοιχα της νέας Daimler Truck AG, σύμφωνα με απόφαση του εποπτικού συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2019. Η νέα δομή του ομίλου της Daimler AG, μένει να εγκριθεί σήμερα από τους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Daimler AG. Η Daimler Financial Services AG θα λειτουργήσει ως Daimler Mobility AG από τον Ιούλιο του 2019.

Planned New Group Structure of Daimler AG, subject to approval by shareholders at the Annual General Meeting of Daimler AG on 22 May 2019. Daimler Financial Services AG will operate as Daimler Mobility AG from July 2019.

Το εποπτικό συμβούλιο και το διοικητικό συμβούλιο της Daimler AG συμφώνησαν για τη σύνθεση των συμβουλίων της Mercedes-Benz AG και της Daimler Truck AG τον Μάρτιο. Και τα δύο συμβούλια της Daimler είχαν δηλώσει ότι σκοπέυουν να διορίσουν τον Ola Källenius ως μελλοντικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG. Σε αυτή τη λειτουργία, θα είναι υπεύθυνος για τις παγκόσμιες δραστηριότητες των τμημάτων Cars & Vans. Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε από το εποπτικό συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, πρόκειται να γίνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG ως μητρικής εταιρείας με διπλή λειτουργία.

Επιπλέον, διορίζουν τον Martin Daum ως μελλοντικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG. Θα είναι επίσης  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για τα τμήματα Daimler Trucks & Buses. Η Daimler Truck AG θα είναι στο μέλλον υπεύθυνη για την παγκόσμια επιχείρηση φορτηγών και λεωφορείων.

 

Προηγούμενο άρθροPlug-in υβριδικό το νέο Audi Q5 55 TFSI e quattro
Επόμενο άρθροΗ Nissan ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα