Η Daimler Mobility χωρίζεται στα δύο
Gerrit-Michael Duelks, ο νέος Chief Financial Officer της Daimler Mobility AG από την 1η Ιουλίου

Η προγραμματισμένη διχοτόμηση της Daimler Mobility σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκινήτων και βαν και φορτηγών και λεωφορείων, φέρνει αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Stephan Unger (54 ετών), επί μακρόν Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO), αναλαμβάνει τη διεύθυνση της νέας μονάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Daimler Truck AG και εντάσσεται στο Διοικητικό της Συμβούλιο από την 1η Ιουλίου 2021. Ο Stephan Unger ανέλαβε CFO το 2012 και μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος λύσεων χρηματοδότησης και ελέγχου, διαχείρισης κινδύνου και ψηφιακής κινητικότητας.

Η Daimler Mobility χωρίζεται στα δύο
Ο Stephan Unger αναλαμβάνει την ηγεσία της νέας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Daimler Truck AG από την 1η Ιουλίου

«Εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Stephan Unger, ο οποίος τα τελευταία εννέα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη στρατηγική διαμόρφωση του μετασχηματισμού της Daimler Mobility σε καινοτόμο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, διαχείρισης στόλου και λύσεων κινητικότητας, με απτά αποτελέσματα. Οι προσωπικές του προσπάθειες συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της Daimler Mobility», δήλωσε ο Harald Wilhelm, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler Mobility AG και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, αρμόδιος Χρηματοοικονομικών και Ελέγχου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο όρισε τον Gerrit-Michael Duelks (41 ετών) νέο CFO της Daimler Mobility AG από την 1η Ιουλίου 2021. Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Daimler FC θα αναφέρεται στους Harald Wilhelm και Franz Reiner, CEO της Daimler Mobility.

Ο Gerrit-Michael Duelks ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Deloitte & Touche και προσχώρησε στην Daimler AG, όπου κατείχε διάφορες θέσεις στο Corporate Audit, το 2007. Το 2014 μετακινήθηκε στην τότε Daimler Financial Services AG, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις Χρηματοοικονομικών και Ελέγχου στη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Κορέα και τη Γερμανία. Στο τέλος του 2019 ανέλαβε τον παγκόσμιο Εταιρικό Έλεγχο και τη Διαχείριση Κινδύνου της σημερινής Daimler Mobility AG.

«Αποκτήσαμε τον διεθνώς έμπειρο οικονομικό εμπειρογνώμονα Gerrit-Michael Duelks ως CFO. Είναι απολύτως εξοικειωμένος με όλες τις εταιρικές μονάδες και διαθέτει εξαιρετικά προσόντα, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά», ανέφερε ο Harald Wilhelm.

«Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον Gerrit-Michael Duelks στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Τους επόμενους μήνες θα διχοτομήσουμε έναν οργανισμό σε δύο ισχυρές και εξειδικευμένες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθεμιά με τα δικά της πρότυπα. Ο CFO θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Με τον Gerrit-Michael Duelks και το ευρύ φάσμα εμπειριών του είμαστε στην κατάλληλη θέση γι΄ αυτό το έργο. Είμαι πεπεισμένος πως ο Gerrit-Michael Duelks θα συνεχίσει απρόσκοπτα την επιτυχή συνεργασία με τον Stephan Unger», δήλωσε ο Franz Reiner.

 

Προηγούμενο άρθροFord – SK Innovation: Κοινοπραξία για μπαταρίες
Επόμενο άρθροΔέκα plug-in υβριδικά μοντέλα Audi στην Ελλάδα