Η Ford και η SK Innovation ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου για κοινοπραξία – που θα ονομάζεται BlueOvalSK – για την κατασκευή κυψελών και συστοιχιών μπαταριών στις ΗΠΑ, περίπου 60 GWh ετησίως, ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας, με δυνατότητα επέκτασης.

«Αυτή η συμφωνία είναι μόνο η αρχή. Αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου μας για κάθετη ολοκλήρωση βασικών ικανοτήτων που θα διαφοροποιήσουν τη Ford στο μέλλον», δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford. «Δεν θα παραχωρήσουμε το μέλλον μας σε κανέναν άλλο».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Ford, την κορυφαία και εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής. Η Ford είναι ένας από τους πιο ενεργούς παίκτες στα ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα. Είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία τους », δήλωσε ο Kim Jun, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της SK Innovation. «Η κοινοπραξία με τη Ford θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της αλυσίδας αξίας ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, βασικός στόχος της τρέχουσας κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Η SK Innovation θα παρέχει μπαταρίες για την πλήρως ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού φορτηγού F-150 της Ford.

Το παγκόσμιο σχέδιο BEV της Ford απαιτεί τουλάχιστον μπαταρίες 240 GWh έως το 2030. Απαιτούνται περίπου 140 GWh στη Βόρεια Αμερική, ενώ το υπόλοιπο για άλλες βασικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Κίνας.

Η συμφωνία για την BlueOvalSK βασίζεται στις επενδύσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ford για την επιτάχυνση της Ε & Α της τεχνολογίας και της κατασκευής μπαταριών – συμπεριλαμβανομένου ενός νέου παγκόσμιου κέντρου αριστείας μπαταριών και μιας επιπλέον επένδυσης σε μια startup μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Η δημιουργία της κοινοπραξίας υπόκειται σε οριστικές συμφωνίες, κανονιστικές εγκρίσεις και άλλους όρους. Κυψέλες μπαταριών και συστοιχίες επόμενης γενιάς θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία πολλών μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας της Ford.

Η SK Innovation είναι ένας παγκόσμιος ενεργειακός όμιλος με έδρα στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη μπαταριών EV μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους από το 1991 και έχει επεκτείνει τις λειτουργίες της παγκοσμίως από το 2010. Η SK λειτουργεί ήδη εργοστάσιο μπαταριών στο Commerce της Georgia στις ΗΠΑ – εξυπηρετώντας δύο παγκόσμιους κατασκευαστές – και επεκτείνει την παραγωγή της ικανότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα. Η SK Innovation σχεδιάζει να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές μπαταριών EV στον κόσμο έως το 2025 με πάνω από 125 GWh παραγωγικής ικανότητας.

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Όριο ταχύτητας 30 χλμ στους αστικούς δρόμους
Επόμενο άρθροΗ Daimler Mobility χωρίζεται στα δύο