Στην Rétromobile του 2023 (στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles), που πραγματοποιείται από την 1η έως την 5η Φεβρουαρίου 2023, η Citroën προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της για να απολαύσουν από κοντά τα μοντέλα που οδηγούνται από την τόλμη, την προηγμένη τεχνολογία και την άνεση.

Με αιχμή του δόρατος το Oli [all-ë], το τελευταίο πρότυπο της Citroën που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, η γαλλική εταιρεία σκιαγραφεί τον οδικό χάρτη της μάρκας για αισιόδοξη και προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους.

Σε μια εποχή που η οικολογική ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν βασικό μέλημα, το oli αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αξιόπιστη και αισιόδοξη λύση για τις μελλοντικές απαιτήσεις κινητικότητας. Είναι γεμάτο από έξυπνες και ρεαλιστικές στην υλοποίησή τους ιδέες, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το έξυπνο και τολμηρό μοντέλο που μπορεί να κάνει έως και 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, με μπαταρία μόλις 40 kWh.

Το B2 Αutochenille σε μια σπάνια εμφάνιση!

Για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από το τέλος της πρώτης διάσχισης αυτοκινήτου της Σαχάρας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 Δεκεμβρίου 1922 και 7 Ιανουαρίου 1923, το Autochenille B2 της Citroën, ένα αντίγραφο του “Scarabée d’or” θα είναι το μοντέλο που μπορεί να δει κανείς ως “εκπρόσωπο” της εποχής πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 50.000 εργατοώρες για να παραχθεί το υπέροχο αντίγραφο του “Χρυσού Σκαραβαίου”.

Κατασκευασμένο στη Γαλατία, με έμπνευση από το θρυλικό 2CV!

Το αμάξωμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën. Εξελίχθηκε από τη Citroën για τις ανάγκες της ταινίας “Asterix & Obelix: Στο δρόμο για την Κίνα”, σε σκηνοθεσία του Guillaume Canet.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με μια σειρά από σημαντικά μοντέλα της Citroën από τη μακρά και ένδοξη ιστορία της, παροσιάζονται στη Rétromobile 2023. Στην έκθεση υπάρχει επίσης ένα κατάστημα με τα προϊόντα από την Citroën Lifestyle e-boutique, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε πως η συμμετοχή της Citroën στην έκθεση Retromobile, δεν θα ήταν τόσο πλούσια χωρίς την υποστήριξη της L’Aventure Citroën. Η L’Aventure Citroën είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, αποστολή της οποίας είναι η διατήρηση, η ανάπτυξη και η προώθηση της κληρονομιάς της μάρκας Citroën.

Προηγούμενο άρθροH Alfa Romeo στην Rétromobile στο Παρίσι
Επόμενο άρθροΗ Peugeot στην έκθεση Retromobile 2023