www.fleetnews.gr

Η Chariot, είναι μια υπηρεσία τακτικών δρομολογίων κοινής μετακίνησης (ride-sharing) της Ford, η οποία παρουσιάστηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2018. Τώρα, επεκτείνει τις υπηρεσίες της για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις μετακινήσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση ικανού αριθμού απασχολουμένων.

Η ιδέα της Chariot είναι αρκετά σαφής: παρέχει το ελλείπον στοιχείο στο σύστημα της δημόσιας συγκοινωνίας μιας περιοχής. Πρόκειται για υπηρεσία κοινής μετακίνησης με μίνι λεωφορεία, η οποία αναλαμβάνει να μεταφέρει πολίτες που ζουν και εργάζονται σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές, σε ό,τι αφορά τη δημόσια συγκοινωνία, σε κοντινούς κόμβους διέλευσης.

Τώρα, η Chariot επεκτείνει το ενδιαφέρον της για να εξυπηρετήσει εταιρείες και εγκαταστάσεις εκτός πόλης στις οποίες η πρόσβαση από τη δημόσια συγκοινωνία ενδέχεται να είναι δύσκολη. Μειώνοντας την εξάρτηση από το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης στον τόπο εργασίας, η Chariot ελαττώνει τον αριθμό των οχημάτων στον δρόμο για να βελτιώσει τις μετακινήσεις για όλους.

Ποιότητα ζωής

Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε τοποθεσίες με λιγότερο βολική δημόσια συγκοινωνία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέλκυση και διατήρηση των πιο ικανών, ισχυρίζεται η Ford.

«Οι εταιρείες γνωρίζουν ότι μια καλή καθημερινή μετακίνηση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων τους, καθώς και στην ποιότητα εργασίας τους», δηλώνει η Sarah-Jayne Williams, Διευθύντρια της Ford για την Έξυπνη Κινητικότητα στην Ευρώπη. «Η Chariot προσφέρει άνετες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφοράς, οι οποίες πιστεύουμε ότι ωφελούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, καθώς και την πόλη στην οποία ζουν, αφού συμβάλλουν στη μείωση της κίνησης στον δρόμο».

7.500 εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά στο Stockley Park

Το πρώτο δρομολόγιο αυτού του τύπου της Chariot, το οποίo ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, προσφέρεται σε πολίτες που μετακινούνται μεταξύ των σταθμών Hayes & Harlington Station και  Stockley Park. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις φιλοξενούνται πάνω από 7.500 εργαζόμενοι από διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η IBM, η Apple και η BP.

Η Chariot παρέχει μια εφαρμογή σε smartphone που επιτρέπει σε πολίτες που χρησιμοποιούν το λεωφορείο να κάνουν κράτηση για τη θέση τους και να παρακολουθούν τη διαδρομή του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Τα υψηλής ενεργειακής απόδοσης μίνι λεωφορεία Ford Transit με 14 θέσεις είναι ευρύχωρα και κλιματιζόμενα, επιτρέποντας έτσι στους επιβάτες να μετακινούνται και να εργάζονται με άνεση.

Προηγούμενο άρθροΔεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019
Επόμενο άρθροΤι έδειξε η Fiat Professional στο Ανόβερο