Η Cabify έλαβε χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ

Η Cabify, η οποία παρέχει λύσεις αστικής μετακίνησης σε επτά χώρες και περισσότερες από 40 πόλεις, έλαβε χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από την BBVA Spark.

Το δάνειο των 15 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας χρηματοδότηση από ισπανικό πιστωτικό ίδρυμα προς την εταιρεία κινητικότητας της Μαδρίτης, με σκοπό να ενισχύσει τον στρατηγικό στόχο επέκτασης της βιώσιμης και προσβάσιμης αστικής κινητικότητας.

Η χρηματοδότηση από την BBVA Spark τονίζει τη σημασία μιας επιτυχημένης στρατηγικής κινητικότητας σε περιόδους υψηλού κόστους και πληθωρισμού. “Η Cabify αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η προώθηση ενός προσβάσιμου μοντέλου βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Η στρατηγική μηδενικών εκπομπών ρύπων της Cabify μέσω σταδιακής ηλεκτροκίνησης του στόλου της είναι πρωτοποριακή και πλήρως ευθυγραμμισμένη με το όραμα της BBVA», δήλωσε ο Roberto Albaladejo, Επικεφαλής της BBVA Spark.

Η Cabify προβλέπει συνεχή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Βιώσιμης Επιχειρηματικής Στρατηγικής 2022-2025, η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις σταδιακής απανθρακοποίησης του στόλου της. Στόχος είναι η επίτευξη όλων των μετακινήσεων με την πλατφόρμα της εταιρείας στην Ισπανία έως το 2025 και στη Λατινική Αμερική έως το 2030. Η θυγατρική της Cabify, Vector, ενέταξε προσφάτως 200 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο στόλο της Μαδρίτης, προς υποστήριξη αυτού του στόχου.

Η Cabify δραστηριοποιείται εκτός από την Ισπανία, στη Χιλή, την Αργεντινή, το Περού, την Κολομβία, το Μεξικό και την Ουρουγουάη.

Προηγούμενο άρθροΠροσφορά φόρτισης EV από την BNP Paribas Mobility
Επόμενο άρθροRenault Group: Ισχυρή επιτάχυνση πωλήσεων το 2023