Η bp ventures έχει επενδύσει 5 εκατ. δολάρια στη Satelytics, μια εταιρεία λογισμικού γεωχωρικών στατιστικών αναλύσεων που βασίζεται στο cloud και χρησιμοποιεί προηγμένη φασματική απεικόνιση και μηχανική μάθηση για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών μεθανίου.

H Satelytics συλλέγει φασματικές απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης από την επιφάνεια του πλανήτη χρησιμοποιώντας δορυφόρους, drones και αεροσκάφη. Η τεχνολογία της συνδυάζει αυτές τις εικόνες με ιδιόκτητους αλγόριθμους για τη δημιουργία μοναδικών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση περιβαλλοντικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών ή διαρροών. Το λογισμικό του απεικονίζει αυτά τα σύνολα δεδομένων σε διαδραστικές οθόνες, δίνοντας στους τελικούς χρήστες μια σαφή και διαχειρίσιμη εικόνα των λειτουργιών και ειδοποιώντας για κινδύνους εγκαταστάσεων, όπως διαρροές μεθανίου.

Η επένδυση των 5 εκατ. δολαρίων της bp θα επιτρέψει στη Satelytics να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της και να επεκτείνει τις εφαρμογές της σε ολόκληρο τον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να συμπεριληφθεί στους στόχους της bp για εγκατάσταση μετρητών μεθανίου σε όλους τους χώρους επεξεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2023 και να φέρει 50% μείωση της χρήσης μεθανίου στις δραστηριότητές της.

Η bp ventures δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια για να εντοπίσει ιδιωτικές εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και καινοτόμου τεχνολογίας και να επενδύσει σε αυτές, επιταχύνοντας την καινοτομία σε ολόκληρο το ενεργειακό φάσμα. Έκτοτε, η bp έχει επενδύσει σχεδόν 700 εκατ. δολάρια σε εταιρείες τεχνολογίας, με περισσότερες από 31 ενεργές επενδύσεις από κοινού με περισσότερους από 250 συνεπενδυτές.

Προηγούμενο άρθροΗ Ford παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας
Επόμενο άρθροNissan: Το πρότυπο όχημα είναι απλώς το πρώτο βήμα